Dakbedekking plat dak

Op een plat dak blijft water en sneeuw makkelijker liggen. Goede dakbedekking voor een plat dak is dan ook erg belangrijk om lekkage te voorkomen. Is jouw huidige dak toe aan vernieuwing? Salodak is al jarenlang actief als dakdekker in Hoogeveen en omgeving. Wij maken gebruik van verschillende dakbedekking soorten, zoals PVC en bitumen. Met onze expertise weten wij precies wat jouw dak nodig heeft en zorgen wij ervoor dat jouw dak er weer als nieuw uitziet!

Een plat dak op je schuur, carport of overkapping

Een schuur, carport of overkapping heeft veelal een plat dak. Een plat dak heeft niet alleen een moderne uitstraling, maar is ook ruimtebesparend. Daarnaast is het makkelijker om een constructie met een plat dak te bouwen, waardoor de kosten lager liggen dan bij een constructie met een hellend dak. Het nadeel van een plat dak is dat deze daken gevoeliger zijn voor lekkage vorming, waardoor het erg belangrijk is om deze daken goed te bedekken. Bij Salodak weten we precies wat jouw dak nodig heeft. Naast dakbedekking voor je schuur, carport of overkapping kun je ook denken aan:

 • Dakbedekking garage
 • Dakbedekking dakkapel
 • Dakbedekking bungalow
 • Dakbedekking chalet
 • Dakbedekking vakantiewoning
 • Dakbedekking stacaravan
Voor het platte dak van je schuur, carport of overkapping wil je uiteraard de beste dakbedekking.

Waarom dakbedekking voor een plat dak?

Goede dakbedekking op het platte dak van je woning, schuur, carport of overkapping zorgt ervoor dat het dak weer goed beschermd is tegen lekkage. Dit is dan ook de voornaamste reden om voor nieuwe dakbedekking van een plat dak te kiezen. Er zijn verschillende dakbedekking soorten met ieder hun eigen levensduur. Wanneer de levensduur van deze bedekking op zijn eind loopt is het tijd om het te vervangen. Hierdoor zorg je ervoor dat je dak weer voldoende beschermd is tegen lekkage en kun je er weer jaren mee vooruit.

Dakbedekking soorten

Bij Salodak zijn wij gespecialiseerd in verschillende dakbedekking soorten welke geschikt zijn voor een plat dak. Uiteraard zijn deze dakbedekking soorten waterdicht, waardoor lekkage wordt voorkomen. Iedere soort heeft zijn eigen kenmerken en vraagt om een andere manier van leggen en onderhoud. De dakdekkers van Salodak weten precies hoe ze moeten handelen met ieder van deze dakbedekking soorten, waardoor het het mooiste resultaat voor jouw dak oplevert.

Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking wordt al jarenlang toegepast op de platte daken. Met behulp van een brander worden de bitumen als het ware aan het dak vast gesmolten. Hierdoor heeft het een goede dichting. Het onderhoud van een bitumen dak is erg eenvoudig. Door twee keer per jaar de algen en mossen van het dak te vegen met een bezem blijft het dak waterdicht en wordt de levensduur van de bitumen dakbedekking aanzienlijk verlengd. Natuurlijk kun je het onderhoud van je plat dak ook periodiek inplannen bij onze dakdekker. Een aantal voordelen van bitumen zijn:

 • Bitumen is vaak goedkoper dan EPDM
 • Het materiaal is erg sterk en heeft een grote kleefkracht
 • Met het juiste onderhoud kan de levensduur aanzienlijk verlengd worden
Bitumen dakbedekking is erg sterk en eenvoudig aan te brengen.

Kunststof / PVC dakbedekking

PVC dakbedekking voor een plat dak bestaat uit een kunststof materiaal welke door middel van lijm wordt aangebracht op het dak. Nadat deze dakbedekking is aangebracht dient het 45 minuten constant te worden aangedrukt voor een goede hechting. PVC vraagt om iets meer onderhoud dan de bitumen en EPDM bedekking. Bij PVC wordt een onderhoudsbeurt twee keer per jaar aangeraden om ervoor te zorgen dat vuil niet vast gaat zitten in de dakbedekking. Hierdoor kun je langer profiteren van goede, stevige dakbedekking voor jouw plat dak.

 • PVC is verkrijgbaar in vele kleuren, waardoor je zelf de uitstraling van je dak bepaalt
 • De witte variant van PVC bedekking is zonwerend en wordt daardoor minder warm
 • PVC dakbedekking hoef je slechts twee keer per jaar te onderhouden
 • PVC gaat met het juiste onderhoud lang mee
PVC dakbedekking is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

EPDM dakbedekking voor een plat dak

EPDM dakbedekking is een rubberen folie welke vrij eenvoudig verlijmd kan worden op je dak, ook door de doe-het-zelver. Het wordt van tevoren op maat gemaakt, waardoor er weinig tot geen naden zichtbaar zijn op het dak. Bij Salodak maken wij geen gebruik van EPDM, omdat de kwaliteit van deze folie lager is dan onze andere dakbedekking soorten. Wanneer je EPDM dakbedekking op je dak hebt liggen en dit wil laten vervangen of repareren, helpen wij je hier uiteraard graag mee.

Kosten dakbedekking

De kosten van dakbedekking voor een plat dak zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo spelen de volgende factoren een rol:

 • Wat is de staat van het dak? Moet er bijvoorbeeld nog een oude laag dakbedekking worden verwijderd? Dan dient deze eerst verwijderd te worden alvorens de nieuwe laag kan worden aangebracht. Dit kan de kosten verhogen.
 • Het oppervlakte van het dak. Uiteraard zal een groter plat dak meer kosten dan een kleiner dak.
 • Wanneer je ook dakisolatie wilt laten aanbrengen, dan is dit hét moment om dat te doen. Hier komen extra kosten bij kijken, maar dit resulteert wel weer in een besparing van je energiekosten.
 • Wanneer een dak moeilijk te bereiken is of het dakwerk moeilijk uit te voeren is, dan zullen hier ook extra kosten voor in rekening worden gebracht.
 • Voor welke soort dakbedekking voor een plat dak je kiest. De ene soort heeft een hogere prijs dan de ander.

Wil je een meer specifiek kostenplaatje ontvangen zodat je beter weet waar je aan toe bent? Dan kun je het beste een offerte aanvragen. We gaan dan jouw wensen en de staat van jouw dak in kaart brengen en kunnen gericht een prijsopgave maken.

Isoleren vóór of na de dakbedekking van een plat dak?

Iemand die een woning met een plat dak bezit, herkent vast wel het probleem met de warme zomers en koude winters. In de warme zomer wordt het dak namelijk zo heet dat het in de woning vaak ook erg warm is. Als het koud is, is het binnenshuis vaak ook erg koud. Wanneer je het lekker aangenaam wilt houden in huis, dan vraagt een woning met plat dak om goede isolatie. Wanneer je toch al nieuwe dakbedekking op je platte dak laat leggen, dan kun je je dak net zo goed direct laten isoleren. Dit vraagt uiteraard om een extra investering, maar is een stuk goedkoper dan dat je dit later nog moet doen. Daarnaast scheelt isoleren ook weer in je energiekosten omdat je zo minder hoeft te stoken om je woning aangenaam te houden. Bij Salodak voeren wij de dakisolatie graag voor je uit. Onze experts staan voor je klaar. Dakisolatie kan aan zowel de binnenkant als aan de buitenkant van je dak worden aangebracht. Voor welke wijze je kiest is afhankelijk van de wensen en de huidige staat van het dak.

Dakisolatie kan zowel onder als boven de dakbedekking van een plat dak geplaatst worden.

Isolatie op de dakbedekking

Hierbij wordt de isolatie aangebracht op de dakbedekking. Wanneer je een nieuw plat dak hebt laten plaatsen en de huidige bedekking van het dak nog in prima staat is, zou het zonde zou zijn om de isolatie er onder te leggen. Dat zou namelijk betekenen dat de bedekking van het plat dak eerst verwijderd moet worden om het vervolgens na de isolatie weer opnieuw te bedekken.

Isolatie onder de dakbedekking

Wanneer je dakbedekking aan vervanging toe is en je wilt je dak ook graag laten isoleren, dan is isolatie onder de bedekking de beste optie. Hierbij wordt meestal de volledige dakbedekking van het platte dak verwijderd en wordt er een isolatielaag aangelegd voordat de bedekking opnieuw geplaatst wordt. Wanneer de huidige dakbedekking of isolatielaag droog genoeg is, dan kan de nieuwe isolatielaag er ook overheen worden gelegd. Het voordeel hiervan is dat deze laag ook gelijk dient als extra beschermlaag en als dampremmer. Door op deze manier te isoleren profiteer je ook van een hogere isolatiewaarde.

Een betrouwbare en ervaren dakdekker

Salodak heeft als dakdekkersbedrijf in Hoogeveen en omstreken jarenlange ervaring op het gebied van dakbedekking van een plat dak. Hierdoor kunnen wij je goed adviseren en informeren over de verschillende dakbedekking soorten en kunnen wij jouw platte dak voorzien van nieuwe bedekking. Daarnaast kunnen wij het dakonderhoud uitvoeren, eventuele ontstane lekkages oplossen of een andere dakreparatie uitvoeren of het plat dak renoveren. Wij maken hierbij enkel gebruik van hoogwaardige materialen en werken alles tot in de puntjes af, zodat jij kunt genieten van een prachtig, als nieuw ogend, dak.

Contact, informatie & advies

Salodak is expert op het gebied van dakbedekking van een plat dak en kan je er alles over vertellen. Wil je weten wat wij voor jouw platte dak kunnen betekenen? Of heb je vragen over de verschillende dakbedekking soorten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

Dakbedekking voor je plat dak?

Vraag vrijblijvende informatie of een offerte aan