Wat kost een dakdekker?

Het dak is een erg belangrijk onderdeel van je woning. Wanneer er problemen ontstaan op het dak, bijvoorbeeld door veroudering of schade, kan dat je woonplezier dan ook flink verpesten. Een dakdekker is er dan voor jou om ervoor te zorgen dat jouw dak weer opgeknapt wordt. Veel mensen denken in dit geval meteen aan de kosten, want zullen die niet heel hoog oplopen? En hoe worden de kosten van een dakdekker eigenlijk opgebouwd? Wij vertellen het je!

De kosten van een dakdekker per uur

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de kosten van een dakdekker zijn afhankelijk van verschillende factoren en daardoor niet zomaar te benoemen. Zo heeft de ene dakdekker misschien meer ervaring en kan hij daardoor een hoger bedrag per uur vragen dan een dakdekker met minder ervaring. Over het algemeen is de prijs van een dakdekker per m² of per uur. Gemiddeld liggen de kosten van een dakdekker per uur tussen de 35 en 50 euro, waarbij 35 euro in de goedkopere categorie valt en 50 euro voor de ervaren dakdekkers is.

De prijs van een dakdekker is lastig te bepalen.

Hoe is de prijs van een dakdekker opgebouwd?

De prijs van een dakbedekking is niet alleen gebaseerd op de hoeveelheid ervaring van de dakdekker in kwestie, hier zitten nog enkele andere factoren aan verbonden. De kosten van nieuwe dakbedekkingen of een dakreparatie zijn dan ook altijd afhankelijk van de situatie.

Wanneer er een offerte wordt opgemaakt, wordt er gekeken naar:

 • Het soort dakwerk: Gaat het om een complete dakrenovatie of gaat het enkel om een kleine reparatie of dakonderhoud?
 • Wat is de staat van de woning?: Betreft het een nieuwbouwwoning of is het een opknapwoning uit de jaren ‘30? Is de woning in de stad of in een dorp? Zijn er omliggende factoren die de dakwerkzaamheden kunnen versnellen of vertragen? Kan er bijvoorbeeld meteen begonnen worden met de opbouw of moet er eerst nog heel veel gesloopt worden?
 • Materiaalkeuze en gebruik: Welk materiaal heeft je voorkeur tijdens de reparatie of renovatie van je dak? Het ene materiaal is duurder dan het andere en ook op het gebied van kwaliteit kunnen er verschillen in zitten. Denk ook aan het afvoeren van de oude dakbedekking en materiaal dat over is.
 • Het oppervlak van het dak: Wat is het oppervlak van het dak waarop de dakwerkzaamheden verricht moeten worden? Logischerwijs ben je met een groter dak langer bezig dan met een kleiner dak (met dezelfde werkzaamheden), hierdoor zullen de uiteindelijke kosten hoger liggen (maar de uurprijs is hierbij vaak lager).
 • Hoe makkelijk is het dak te bereiken?: Een andere factor in het opmaken van de offerte is de bereikbaarheid van het dak. Gaat het om een schuin dak of om een plat dak en welke materialen zijn er nodig om het dak te bereiken? Een nieuw plat dak is vaak makkelijker te leggen omdat je hier niet met een helling te maken hebt.
 • Overige factoren: Er zijn ook altijd nog een aantal extra factoren die een offerte kunnen beïnvloeden. Denk hierbij aan de reistijd van de dakdekker om bij jou te komen, maar ook aan de ervaring van de dakdekker.
De kosten van een dakdekker zijn afhankelijk van meerdere factoren.

Subsidies

Soms is het mogelijk om voor bepaalde dakwerkzaamheden subsidie aan te vragen of heb je recht op een verlaagd btw-tarief. Zorg dat je jezelf hier altijd goed over inleest voor je akkoord gaat met een offerte. Doe navraag bij je gemeente over welke subsidies voor jouw woning gelden en maak hier slim gebruik van. Daar zijn subsidies tenslotte voor. Wanneer wij denken dat een subsidie mogelijk is, zullen we dit altijd adviseren.

Bespaartips op de kosten van je dakbedekking prijs

 • Vergelijk meerdere dakdekkers op prijs en kwaliteit.
 • Zijn er dingen die je zelf al kunt doen, waardoor de dakdekker minder hoeft te doen?
 • Kijk of je gebruik kunt maken van subsidies.
 • Vraag je buren of zij ook dakwerkzaamheden willen laten uitvoeren. Bij grotere projecten, rekenen dakdekkers vaak lagere prijzen.
 • Bespaar op voorrijkosten door een dakdekkersbedrijf uit de buurt te kiezen.
 • Vraag eerst of een bouwvergunning noodzakelijk is voor de te verrichten werkzaamheden. Mocht dit niet nodig zijn, dan scheelt dat extra kosten.
 • Denk bij het vervangen van je dak ook aan de dakisolatie. Wanneer je deze meteen mee kunt nemen in de renovatie, kan dit je later geld schelen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de kosten van dakbedekking of heb je een specifieke prijsvraag? Neem dan gerust contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte bij ons dakdekkersbedrijf aan. Wij kijken samen met jou naar jouw persoonlijke situatie en beantwoorden al je vragen.

Op zoek naar een dakdekkersbedrijf?

Salodak repareert, onderhoudt en legt nieuwe daken aan.

Vraag een vrijblijvende offerte aan