Nieuw plat dak plaatsen

Ga je een aanbouw plaatsen of wil je een garage of carport plaatsen? Dan dient deze natuurlijk voorzien te worden van een nieuw dak. Een nieuw plat dak plaatsen dient nauwkeurig gedaan te worden, zodat je nog jaren plezier kunt hebben van dit dak. Vaak wordt voor een aanbouw, carport of andere nieuwbouw gekozen voor een plat dak. Dit zorgt voor meer ruimte en is vaak goedkoper in aanschaf dan een hellend dak. Daarnaast zijn beschadigingen aan een plat dak in de meeste gevallen eenvoudig te herstellen en zo is de keuze voor een nieuw plat dak zo gemaakt. Salodak helpt je graag bij jouw nieuwbouw project en plaatst op specialistische wijze het nieuwe platte dak voor je.

Salodak plaatst op specialistische wijze het nieuwe dak op jouw aanbouw
Een nieuw dak plaatsen dient nauwkeurig gedaan te worden zodat je nog jaren vooruit kunt met dit dak

Waarom een plat dak bij nieuwbouw

Steeds vaker wordt bij een aanbouw, carport of andere nieuwbouw gekozen voor een plat dak. Dat is niet voor niks. Een plat dak zorgt voor een moderne en strakke uitstraling. Daarnaast zijn de kosten van een nieuw plat dak vaak lager dan die van een nieuw hellend dak met dakpannen. Ook is een plat dak vaak makkelijker te plaatsen dan andere dakvormen en heb je een optimale benutting van de ruimte onder het dak. Een ander voordeel van platte daken bij nieuwbouw, is dat het de plaatsing van zonnepanelen erg makkelijk maakt. Je kunt deze immers op een hellend frame in elke gewenste richting plaatsen en zo een zo hoog mogelijk rendement behalen.

Nieuw plat dak bij nieuwbouw laten plaatsen?

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Nieuw dak

Een nieuw dak laten plaatsen kan twee dingen betekenen. Het kan namelijk gaan om een nieuw dak bij nieuwbouw. Je gaat bijvoorbeeld een dakkapel plaatsen of je wilt de ruimte van de woning uitbreiden met een aanbouw. Hier dient uiteraard een nieuw dak op te komen. Hierbij moet de gehele dakconstructie opgebouwd worden, inclusief dakisolatie. Het kan ook zijn dat het huidige plat dak oud en versleten is en een dakrenovatie vrijwel niet meer mogelijk is. In dat geval kunnen we beter een nieuw dak plaatsen.

Een nieuw plat dak plaatsen bij nieuwbouw zorgt voor meer woonruimte

Hoe gaan wij te werk

Bij de bouw van een aanbouw of bijgebouw hoort uiteraard een nieuw dak. Betreft het een ruimte die ook verwarmd wordt, zoals een aanbouw of dakkapel, dan beginnen we met een dampremmer aan te brengen. Deze zorgt ervoor dat de vocht niet in de isolatie trekt. Bij een nieuw dak van een carport is dit niet nodig. Na de dampremmer wordt het isolatiemateriaal aangebracht en daaroverheen wordt de dekbedekking gelegd.

Verschillende soorten dakbedekking

Wanneer wij een nieuw dak plaatsen, heb je de keuze uit een bitumen dakbedekking of een dakbedekking van pvc/kunststof. In allebei de gevallen wordt de onderlaag van de dakbedekking (dampremmer-isolatie) op dezelfde wijze aangebracht. Bij het plaatsen van de dakbedekking soort zijn er wel verschillen. Bij een bitumen dak wordt er eerst een bitumen onderlaag geplaatst bovenop de isolatielaag. Deze wordt mechanisch bevestigd in de dakconstructie. Direct op de onderlaag wordt een toplaag bitumen gebrand. Een nieuw plat dak van kunststof/pvc wordt mechanisch bevestigd in de overlap van de baan dakbedekking. Hier hoeft dus niet eerst een onderlaag gelegd te worden.

De afwerking van het nieuwe platte dak

Salodak vindt het complete plaatje erg belangrijk. Dat betekent dat er niet enkel een dakbedekking op het nieuwe dak geplaatst wordt, maar dat ook de afwerking erg belangrijk is. Zo werken we de dakrand af in elke gewenste kleur en worden ook doorvoeren en hemelwaterafvoeren meegenomen bij het plaatsen van het nieuwe dak. Hierbij denken we uiteraard mee met de klant. Wil je een lichtkoepel plaatsen? Dan is dat zeker mogelijk. Ook deze werken we compleet waterdicht af, zodat je geen last krijgt van lekkage.

Salodak staat ook bij het plaatsen van een nieuw dak bekend om zijn uitstekende afwerking

Solatube verwerken in het nieuwe dak

Solatube is een innovatief daglichtsysteem waarbij jouw woonkamer, werkplek of slaapkamer een fijne plek wordt waar het zonnetje naar binnen schijnt. Anders dan bij een lichtkoepel, heeft de solatube slechts een kleine opening nodig om voor een enorme hoeveelheid daglicht te zorgen. Door middel van spiegels wordt de ruimte namelijk helemaal verlicht. Vraag Salodak naar de mogelijkheden van dit innovatieve daglichtsysteem en laat deze lichtbron installeren in jouw nieuw plat dak van je aanbouw of overkapping.

Nieuw plat dak laten plaatsen door Salodak

Zowel particulieren als aannemers kunnen bij Salodak terecht wanneer ze een dak willen plaatsen bij een nieuwbouw project. Dankzij de jarenlange ervaring op het gebied van platte daken, kan dit dakdekkersbedrijf in Hoogeveen je prima van dienst zijn bij het plaatsen van een nieuw dak. Ook wanneer jouw dak een dakreparatie nodig heeft ben je bij ons aan het juiste adres. En wil je de levensduur van je nieuwe dak verlengen? Vergeet dan niet jaarlijks dakonderhoud uit te laten voeren door Salodak. Zo kun je jaren met je dak vooruit.

Nieuw plat dak bij nieuwbouw laten plaatsen?

Vraag een vrijblijvende offerte aan