Dakrenovatie plat dak

De verschillende weersinvloeden in ons land, zorgen ervoor dat het platte dak veel te verduren heeft. Regen, sneeuw, vorst, maar ook de Uv-straling van de zon tasten het dak aan. Is het plat dak versleten, dan kan dakrenovatie de oplossing bieden. Het renoveren van het platte dak kan op verschillende manieren. Wanneer de isolatielaag niet aangetast is, kunnen we de bestaande laag vaak overlagen. Is de isolatie wel aangetast of de dakconstructie vochtig, dan dient het dak opnieuw opgebouwd te worden. Salodak komt graag bij je langs om jouw dak te inspecteren en te renoveren.

Door de verschillende weersinvloeden, kan een dakrenovatie soms noodzakelijk zijn
Met een dakrenovatie is uw plat dak weer als nieuw en kan deze er weer jaren tegenaan

Waarom je plat dak renoveren

Er zijn diverse redenen te bedenken waarom een plat dak gerenoveerd dient te worden. Een dakrenovatie biedt over het algemeen uitkomst wanneer een dakreparatie niet meer voldoende helpt. Wanneer het dak dusdanig verouderd is en repareren geen zin meer heeft, is kunnen wij het plat dak renoveren voor je. Ook kan een renovatie van het plat dak oplossing bieden wanneer een dak verkeerd is aangelegd. Dit kan lekkage veroorzaken en zorgen voor andere dak problemen. Wordt er veel over het platte dak gelopen? Dan kan dat sneller leiden tot slijtage. Ook dan biedt een dakrenovatie uitkomst.

Plat dak laten renoveren?

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Hoe gaan wij te werk

Heb je problemen met je platte dak, dan komen wij graag lang om het dak te inspecteren en controleren. Daarbij kijken we of het dak is voorzien van isolatie en of deze nog droog is. Door middel van een snede, die later weer waterdicht gemaakt wordt, is dit uitstekend te controleren. Ook kunnen we dan zien hoe dik de isolatie is en de RC-waarde van de isolatie wordt bepaald. Is de isolatie nat, dan zou het hele dak verwijderd en volledig gerenoveerd moeten worden. Daarbij wordt het dak opnieuw opgebouwd en voorzien van een nieuwe dakisolatie. Ook wanneer blijkt dat de RC waarde laag is, kunnen we een nieuwe laag dakisolatie aanbrengen om de gewenste norm te behalen. Uiteraard gebeurt dit in overleg met jou als klant. Na de inspectie nemen we de mogelijkheden met je door en zullen we je altijd uitstekend adviseren op het gebied van dakrenovatie. Daarbij kijken we altijd naar de beste duurzame oplossing.

Bestaande dak overlagen

Wanneer blijkt dat de dakisolatie in orde is en ook de dakconstructie nog prima is, kan de bestaande laag dakbedekking van het plat dak overlaagd worden met een nieuwe laag dakbedekking. De nieuwe laag wordt dan volledig gebrand over het bestaande dak. De hemelwaterafvoer wordt verwijderd en vervangen door een nieuwe aluminium hemelwaterafvoer. Doorvoeren worden verwijderd en vervangen door nieuwe dubbelwandige doorvoeren. Ook de dakranden met daktrim kunnen vervangen worden door een renovatiekap in elke gewenste kleur. Dit zorgt voor het beste, keurig afgewerkte resultaat.

Bij een dakrenovatie van het plat dak, kan de oude laag dakbedekking vaak overlaagd worden door een nieuwe laag

Complete dakrenovatie van het plat dak

Wanneer tijdens de inspectie van het dak blijkt dat de isolatie nat geworden is of de dakconstructie dusdanig is aangetast, zal het plat dak compleet gerenoveerd moeten worden tot op het dakbeschot. We verwijderen de bestaande dakbedekking en slopen het dak tot aan het dakbeschot. Daarvandaan gaan we het dak opnieuw opbouwen en dus een nieuw dak plaatsen. Dat doen we in vier stappen:

  1. Damp remmende laag aanbrengen
  2. Isolatie aanbrengen
  3. Onderlaag aanbrengen
  4. Toplaag aanbrengen

Perfecte afwerking van de dakrenovatie

Natuurlijk is het bij een dakrenovatie belangrijk dat je dak er weer vele jaren tegenaan kan. Maar ook de afwerking is van groot belang. Door dakranden met een daktrim te voorzien van een renovatiekap in de gewenste kleur, krijgt het plat dak de finishing touch. De renovatiekap wordt met een onderprofiel op de bestaande daktrim geplaatst, waar de dakbedekking waterdicht wordt in gebrand. Hierover wordt een afdekkapje geplaatst die de gehele daktrim afdekt. Door dit op deze wijze toe te passen, voorkom je dat je de muurplank lostrekt of dat stenen losraken, bij het verwijderen van de daktrim. Met deze renovatieprofielen en kap, heb je hier dus geen last meer van.

Salodak vindt de afwerking van de dak renovatie erg belangrijk

Soorten dakbedekking bij een dakrenovatie

Bij een dakrenovatie voorzien we het dak van een nieuwe dakbedekking. Daarbij bieden wij je de keuze uit twee soorten dakbedekking:

  • Bitumen dakbedekking
  • Kunststof dakbedekking

Bitumen is de meest gangbare en een zeer betrouwbare dakbedekking. Het is een natuurproduct, bestaande uit aardolie. Bitumen wordt op het dak gebrand en is zeer geschikt om een bestaande oude laag mee te overlagen. Een bitumen dak heeft weinig onderhoud nodig en zorgt voor een goed waterdicht plat dak. Bij een dakrenovatie van het plat dak, kan ook gekozen worden voor een kunststof/PVC dakbedekking. Deze wordt vaak toegepast op lichte dakconstructies en is in verschillende kleuren verkrijgbaar. De meest gangbare kleur is het witte kunststof. Dit reflecteert het Uv-zonlicht en voorkomt dat het dak warm wordt. Het kunststof kan bij een dakrenovatie niet direct op een oude bestaande laag bitumen gelegd worden. Tussen het bitumen en de kunststof wordt dan eerst een scheidingslaag aangebracht. Net als bitumen is kunststof een sterk en waterdicht materiaal en kan je met het gerenoveerde dak weer jaren vooruit.

Dak laten renoveren door Salodak

Salodak is een ervaren dakdekkersbedrijf in Hoogeveen wat je graag helpt bij het renoveren van het plat dak van je woning, vakantiewoning, schuur of carport. We komen graag bij je langs om het dak te inspecteren en kunnen je uistekend adviseren op het gebied van dakrenovatie. Daarbij vinden we duurzaamheid erg belangrijk. We kijken dan ook altijd naar een oplossing om een duurzaam dak te maken. Denk hierbij aan een de isolatie van het dak en een goede dakconstructie. Naast duurzaamheid vinden we afwerking ook een belangrijk onderdeel van de dakrenovatie. Met een renovatieprofiel en kap in kleur en de vervanging van hemelwaterafvoeren en doorvoeren, kan jouw platte dak er weer jaren tegenaan, zeker met regelmatig dakonderhoud. En is je lichtkoepel aan vervanging toe? Dan repareren we deze ook direct. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Wij helpen je graag verder met het renoveren van het plat dak.

Plat dak laten renoveren?

Vraag een vrijblijvende offerte aan