Lichtkoepel vervangen

Wie een lichtkoepel op het platte dak heeft, zal hier regelmatig met plezier naar kijken. Een mooie lichtkoepel is immers een fijne manier om meer licht binnen te krijgen, wat de sfeer binnen eigenlijk altijd ten goede komt. Zo’n koepel moet natuurlijk regelmatig onderhouden worden en na verloop van tijd is het nodig om hem te vervangen. Een lichtkoepel vervangen is een klusje dat je zelf kan doen, maar wat misschien wel beter is om over te laten aan een professional. Bij Salodak zorgen we ervoor dat de lichtkoepel snel en effectief wordt vervangen, zodat je er weer vele jaren plezier van zult hebben.

Lichtkoepel laten vervangen?

Salodak is de specialist in platte daken en zorgt ervoor dat je lichtkoepel moeiteloos vervangen wordt.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Waarom een lichtkoepel vervangen?

De lichtkoepel staat vele jaren lang bloot aan de elementen. Regen, wind, vorst en UV-straling, het heeft allemaal invloed op de staat van een koepel. En na verloop van tijd gaat de koepel in kwaliteit achteruit, wat betekent dat je er iets aan moet doen. Doe je dit niet, dan kan dat leiden tot schade, lekkage en een koepel die simpelweg zijn werk niet meer goed doet. Ook condensvorming kan de kop opsteken als je de koepel niet aanpakt. En hoewel condensvorming iets is dat je vaak vrij snel kan zien op een lichtkoepel, is het natuurlijk wel iets waar je wat aan moet doen. Salodak beschikt over de mogelijkheden om de schadelijke gevolgen van een oude lichtkoepel snel ongedaan te maken.

Een lichtkoepel wordt door ons snel en efficiënt vervangen.

Een lichtkoepel plaatsen betekent hem ook onderhouden

Zoals bij alles op een dak geldt dat ook een lichtkoepel goed onderhouden moet worden. Salodak is een specialist op het gebied van platte daken en zal de koepel dan ook altijd meenemen als het ingeschakeld wordt voor dakonderhoud. Hierbij controleren we of de koepel nog altijd waterdicht is en of we iets moeten doen om de levensduur te verlengen. Gebeurt dit onderhoud regelmatig, is een nieuwe lichtkoepel plaatsen iets wat niet al te vaak hoeft te gebeuren. Een lichtkoepel op een plat dak plaatsen doen we natuurlijk graag, maar met goed onderhoud gebeurt het alleen wanneer het echt nodig is.

Een lichtkoepel repareren of vervangen? Salodak staat voor je klaar

Is een lichtkoepel beschadigd, maar prima te repareren? Dan is Salodak de perfecte partner. Zijn de beschadigingen klein, dan kunnen we deze snel en vakkundig herstellen. Zijn de beschadigingen echter groot, of is de lichtkoepel gewoon aan het einde van zijn Latijn, dan zullen we hem gewoon vervangen. Dat gaat altijd volgens hetzelfde stappenplan:

  • We beginnen met een uitsnede in het dakleer langs de koepel
  • Daarna halen we de koepel van z’n plek
  • Hierna wordt de nieuwe opstand van de koepel geplaatst
  • Vervolgens schroeven we deze opstand vast
  • Als hij vastzit, dekken we de koepel met dakbedekking
  • Tenslotte wordt de nieuwe koepel geplaatst.

Dankzij onze uitgebreide ervaring kunnen onze medewerkers dit snel en vakkundig voor je doen, zodat je binnen een dag weer kunt genieten van een nieuwe lichtkoepel op een plat dak.

Een lichtkoepel vervangen zorgt dat je weer vele jaren vooruit kan.

Hoe kan je zelf de lichtkoepel schoon houden?

Je kan er zelf voor zorgen dat je lichtkoepel schoon blijft. Dit kan je prima doen door een sopje te maken en een doek te bevestigen aan een verlengstok. Hiermee maak je de koepel goed schoon aan de binnenkant en wanneer je dit ook buiten wilt doen, kan je gewoon het dak op klimmen. Wie dit liever aan een expert overlaat, kan hiervoor natuurlijk bij Salodak terecht; ons dakonderhoud omvat niet alleen het checken van de lichtkoepel en het repareren waar nodig, maar we zijn ook zeker niet de groot om hem gelijk even schoon te maken. We zijn er immers toch.

Een lichtkoepel op een plat dak plaatsen gebeurt snel en netjes door Salodak

Salodak is al vele jaren een expert op het gebied van platte daken en helpt je graag een lichtkoepel te vervangen. Wij zorgen ervoor dat het netjes gebeurt en dat je er bijna niks van merkt, behalve dan dat je na de ingreep een prachtige nieuwe koepel hebt, die weer vele jaren mee kan. De gemiddelde lichtkoepel kan wel twintig jaar mee als er goed voor wordt gezorgd en dus is het een kleine investering voor vele jaren plezier.

Wat zijn de kosten voor een lichtkoepel vervangen?

Natuurlijk begrijpen we het goed als je graag wilt weten wat de kosten zijn voor deze klus. Een lichtkoepel op een plat dak plaatsen of een lichtkoepel repareren, het zijn allemaal klussen die gezien kunnen worden als maatwerk. Niet alleen omdat koepels van elkaar kunnen verschillen, maar ook omdat je te maken hebt met verschillende materialen. Daarom komen we altijd eerst graag even langs voor een inschatting, zodat we je een goede, afgewogen offerte kunnen aanbieden. Op die manier weet je straks precies waar je aan toe bent en loop je niet tegen vervelende verrassingen aan. Neem daarom dus contact met ons op en we zorgen ervoor dat je precies datgene krijgt wat je nodig hebt.

Neem contact met ons op voor al je vragen

Bij Salodak staan we altijd voor je klaar. Wil je een lichtkoepel laten vervangen, of zoek je iemand voor dakonderhoud, dakreparatie of dakrenovatie, we hebben de experts in dienst om je overal mee te helpen. En heb je vragen? Ook dan kan je altijd bij ons terecht. We vinden het heel belangrijk om de lijntjes met onze klanten zo kort mogelijk te houden, waardoor we er altijd voor zorgen dat we snel en vakkundig antwoord kunnen geven op de vragen die je maar kan hebben. Heb je een lichtkoepel op een plat dak en wil je weten wat je kan doen om het leven ervan te verlengen? We geven je graag wat tips. Wil je simpelweg een lichtkoepel laten vervangen? Dan komen we bij je langs, zodat we goed kunnen kijken naar de situatie en maken we een plan. Neem contact met ons op en we gaan het allemaal voor je regelen.

Lichtkoepel vervangen?

Salodak plaatst niet alleen een nieuwe lichtkoepel, maar kan hem ook onderhouden en repararen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan