Dakonderhoud plat dak

Platte daken van huizen, schuren, carports en andere bijgebouwen worden blootgesteld aan veel verschillende weersinvloeden. Zo kan een hevige regenval er bijvoorbeeld voor zorgen dat er water blijft staan op het platte dak. Zeker wanneer het onderhoud van het plat dak niet goed is, blijft er vaak veel water op het dak staan. Er is namelijk vaak veel vuil op het plat dak te vinden. Lang niet altijd wordt dit verwijderd, waardoor hemelwaterafvoeren verstopt raken en lekkages optreden. Dakonderhoud is de oplossing en Salodak helpt je daar graag bij.

Achterstallig dakonderhoud kan leiden tot lekkage
Met dakonderhoud voorkom je lekkages en reparaties

Waarom het plat dak onderhouden

Op een plat dak blijft vuil vaak liggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bladeren van bomen en kleine takjes die door de wind het dak op zijn geblazen. Door deze te laten liggen, kunnen deze bladeren en takjes in de hemelwaterafvoer terecht komen en daar vast komen te zitten. Dit is het begin van een verstopping en kan tot vervelende problemen leiden. Water loopt moeilijk weg en loopt via de naden van het plat dak de woning binnen. Het begin van een lekkage. Bij een dakonderhoud wordt het dak schoongemaakt en worden kleine beschadigingen van de dakbedekking opgespoord. Door dit jaarlijks te doen, wordt de kans op grote problemen aan het dak verkleind. Lekkages worden voorkomen en ook isolatie blijft zo intact en vochtvrij. Een dakreparatie is dus niet nodig, laat staan een dakrenovatie. Dakonderhoud verlengt de levensduur van het plat dak.

Plat dak laten onderhouden?

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Problemen door slecht onderhoud

Slecht of achterstallig onderhoud van het plat dak van je woning kan leiden tot verschillende problemen:

  • Lekkage
  • Blaas- en kreukelvorming dakbedekking
  • Scheurtjes en beschadigingen dakbedekking
  • Verstopte hemelwaterafvoer
  • Open naden

Lekkages kunnen op verschillende wijzen ontstaan, maar vaak is achterstallig onderhoud de grote boosdoener. Doordat er niet naar het platte dak omgekeken wordt en blad en ander vuil blijven liggen, raken hemelwaterafvoeren verstopt en blijft water op het plat dak staan. Het water gaat een andere weg naar beneden zoeken en vindt dat in openstaande naden in de dakbedekking of in scheurtjes en beschadigingen van de dakbedekking. Een lekkage is het gevolg. Het kost vaak enorm veel tijd en moeite om al de schade veroorzaakt door de lekkage te herstellen en repareren. Het is dus verstandig om lekkages met onderhoud aan het plat dak te voorkomen.

Hoe gaan wij te werk

Wanneer je besluit Salodak in te schakelen voor het dakonderhoud van het plat dak van je woning, carport of aanbouw, komen we graag bij je langs om het dak schoon te maken. Het hele dak wordt schoongemaakt en blad, takjes en ander vuil wordt verwijderd. Ook wordt het overtollig water dat op het dak ligt verwijderd en wordt het dak goed droog gemaakt. Hierna lopen we het hele dak na op eventuele gebreken. Dat kunnen kleine openstaande naadjes van de dakbedekking zijn, maar ook slechte doorvoeren of afvoeren. Kleine beschadigingen worden direct gerepareerd. Vertoont het dak grote gebreken tijdens het dakonderhoud, dan kunnen we tevens de dakisolatie controleren. Deze kan namelijk aangetast zijn door vocht. In dat geval zullen we de mogelijkheden met je doornemen en je adviseren op het gebied van dakisolatie. Daarbij wordt altijd gekeken naar de meest duurzame oplossing.

Jaarlijks onderhoud van het dak

Het is verstandig het dak jaarlijks goed schoon te maken. Dit geldt zowel voor een nieuw dak, als voor bestaande daken van enkele jaren oud. Het is dan ook mogelijk om Salodak in te schakelen voor het jaarlijks onderhoud van het platte dak. Het voordeel van dit jaarlijkse dakonderhoud is dat naast dat het dak goed schoon en droog gemaakt wordt, het dak ook helemaal gecontroleerd en geïnspecteerd wordt op mogelijke beschadigingen, losse naadjes en andere gebreken. Het is mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. We komen dan elk jaar langs voor het onderhoud.

Door je dak jaarlijks goed schoon te maken tijdens het dakonderhoud, wordt de levensduur van het dak verlengd

Onderhoud van platte daken van 10-15 jaar of ouder

Hoewel jaarlijks onderhoud voor elk plat dak aan te raden is, is het zeker verstandig om daken van meer dan 10-15 jaar oud van dak onderhoud te voorzien. Is jouw dak nog nooit nagekeken of schoongemaakt en ligt dit dak al 10 jaar of langer op jouw aanbouw, schuur, carport of ander bijgebouw? Schakel dan Salodak in, voordat het te laat is. Tijdens het onderhoud wordt je dak namelijk ook gecontroleerd op losse naden of beschadigingen. Vroegtijdige reparaties van kleine onregelmatigheden voorkomen lekkage en waterschade en zorgen ervoor dat de kosten niet te hoog oplopen. Daarnaast verlengt dakonderhoud de levensduur van het dak.

Dakonderhoud bitumen en kunststof dakbedekking

Bitumen is een zeer betrouwbare dakbedekking en daarnaast goed te herstellen bij beschadigingen. Het is een natuurproduct wat bestaat uit aardolie. Bitumen heeft niet veel onderhoud nodig, maar het is wel aan te raden jaarlijks het bitumen plat dak schoon te maken en goed te onderhouden. Ook kunststof kunnen wij zeker aanbevelen als dakbedekking van een plat dak. Kunststof of PVC wordt vaak toegepast op lichte dakconstructies en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De witte kunststof dakbedekking reflecteert Uv-licht en zorgt er zo voor dat het dak niet warm wordt. Bij het onderhoud van dit dak wordt het dak, net als bij het bitumen, helemaal schoongemaakt en bladeren, takjes en ander vuil worden verwijderd. Na het schoonmaken vindt er een grondige inspectie van de dakbedekking plaatst. Dienen er kleine herstelwerkzaamheden te worden toegepast? Dan doen we dit direct en hoeven we daar geen aparte afspraak voor te maken.

Compleet dakonderhoud

Dakonderhoud wordt nog weleens vergeten, maar zeker bij daken van meer dan 10 jaar oud, raden we je aan goed het dak te laten onderhouden. Dakonderhoud door Salodak is meer dan alleen een grondige schoonmaak van het dak. Wij nemen namelijk niet alleen het dak onder handen, maar nemen bij het dakonderhoud ook de hemelwaterafvoer, de doorvoeren en de verstopte dakgoten mee. Het hele dak wordt dus meegenomen bij het onderhoud door Salodak en dat verkleint de kans op lekkages weer. Daarnaast wordt op specialistische wijze het complete dak nagelopen op beschadigingen. Zo kan het dak er weer vele jaren tegenaan

Bij het dakonderhoud wordt het complete dak meegenomen, ook dakgoten worden schoongemaakt

Dak laten onderhouden door Salodak

Salodak is een dakspecialist met vele jaren ervaring op het gebied van platte daken. Deze dakdekker in Hoogeveen helpt je graag bij het dakonderhoud, maar kan je ook van dienst zijn bij een dakreparatie, dakrenovatie of dakisolatie. Daarnaast kun je ons altijd inschakelen bij het plaatsen van een nieuw plat dak op de aanbouw van je woning, schuur, carport of ander bijgebouw. Dakonderhoud verlengt de levensduur van je dak en wij helpen je daar graag bij. Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Plat dak laten onderhouden?

Vraag een vrijblijvende offerte aan