Dakschade herstellen na storm

Een (deels) afgewaaid dak, dakkappen die los zitten of een lichtkoepel die is weggewaaid na een zware storm vraagt om directe actie. Je dak is op dit moment namelijk niet meer waterdicht, waardoor er rot en schimmel kan ontstaan als er water in valt. Dakschade herstellen na storm is voor Salodak dan ook iets wat wij met beide handen aanpakken. Wij schieten snel in actie en herstellen het dak op de juiste manier. Hierdoor zit jij er snel weer droog en warm bij.

Dakschade na storm?

Laat je dakschade herstellen door de specialisten van Salodak.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Zware dakschade door storm

Wanneer het dak van jouw woning zware schade heeft opgelopen na een hevige storm, dan is het vaak zaak om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Is jouw dak er bijvoorbeeld deels of volledig afgewaaid, hebben de dakkappen losgelaten of is er flinke schade aan het randwerk? Dan is de kans groot dat je woning niet meer waterdicht is. Gaat het regenen, dan kan het water zo je woning binnenkomen en dat kan nog meer vervelende gevolgen hebben, denk maar eens aan rot en schimmel.

In deze gevallen is het dan ook belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met een dakdekker die jouw dak kan komen repareren. Maar ook bij kleinere dakschade door storm is het verstandig om je dak na te laten kijken en te laten repareren. Zo voorkom je dat de schade zich verder kan ontwikkelen en nare gevolgen kan hebben.

Wanneer het dak schade heeft na storm, laat het dan zo snel mogelijk herstellen.

Hoe werkt het herstellen van dakschade?

Wanneer je dak zware beschadigingen heeft opgelopen, kan het zijn dat het niet meer waterdicht is. In dit geval is onze eerste prioriteit om het dak weer waterdicht te maken. Dit doen wij met een speciaal nood dak.

Vervolgens kunnen we de schade opnemen en een plan maken voor wat er nodig is om het dak weer te herstellen.

Is het dak nog wel waterdicht na de schade? Dan pakken wij de schade op zoals we bij een normale dakreparatie zouden doen.

  • We onderzoeken het probleem
  • We maken het dak schoon en droog
  • We voeren de dakreparatie uit

Het dak repareren

Bitumen en PVC daken zijn onze specialiteit en kunnen wij in de meeste gevallen dan ook vrij eenvoudig repareren. We inventariseren de schade en kijken waar het lek zit. Vervolgens repareren wij het dak op de juiste manier, waardoor jij er weer zorgeloos van kunt genieten.

Kan ik dakschade door storm voorkomen?

Voorkomen is altijd beter dan genezen, ook bij dakschade. Is er een zware storm op komst? Of wil je gewoon preventief maatregelen nemen? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de kans op dakschade door storm te verkleinen.

  • Zorg ervoor dat de dakbedekking op de juiste manier wordt geplaatst
  • Controleer de dakbedekking regelmatig
  • Staan er scheefhangende of zieke bomen in de omgeving van je dak? Zorg dat ze niet op je dak kunnen vallen door voor de storm maatregelen te nemen.
  • Zet losse dingen binnen voor de storm
  • Controleer de dakgoot en regenpijp regelmatig op verstoppingen
  • Heb je zonnepanelen op je platte dak? Controleer voor de storm of ze nog goed vastzitten
Storm kan een plat dak flink beschadigen, laat de schade snel herstellen om lekkage te voorkomen.

Wat kost het om de dakschade te herstellen?

Klussen op het dak betreft bijna altijd maatwerk. We hebben immers iedere keer met een ander dak te maken en met een andere vraag. De kosten zijn hierbij afhankelijk van het oppervlakte van het dak, de grootte van het probleem en de wensen die jij als klant hebt. Het is dan ook lastig om van tevoren aan te kunnen geven wat de schade aan het dak door de storm je gaat kosten.

Wanneer je jouw dakschade bij ons meldt, zullen wij eerst bij je langskomen om de schade te inventariseren (mits het geen spoed is omdat je dak niet meer waterdicht is). Vervolgens kunnen wij de kosten beter inschatten en deze met jou overleggen.

Is stormschade aan mijn dak verzekerd?

Een veelgestelde vraag aan ons is of de reparatie van stormschade aan het dak verzekerd is. Wij zijn geen verzekeringsmaatschappij en zorgen er enkel voor dat je dak gerepareerd wordt. Het verzekeringswerk zul je met de verzekeringsmaatschappij moeten regelen, maar wij kunnen je hier uiteraard wel bij helpen. Afhankelijk van de schade en van hoe jij verzekerd bent, kan het zijn dat je een bepaald bedrag uitgekeerd krijgt voor de reparatie.

Salodak: jouw redder bij dakschade door storm

Salodak is een ervaren dakdekkersbedrijf en specialist op het gebied van platte daken, zoals een bitumen dak en PVC dak. Bij een beschadigd plat dak door storm helpen wij je dan ook met alle liefde, zodat jij snel weer met een gerust hart kunt genieten van je woning. Onze specialistische dakdekkers komen zo snel mogelijk in actie en laten jou niet in de kou of nattigheid zitten. Doordat wij kennis van zaken hebben kunnen we het probleem snel opsporen en effectief herstellen.

Naast dakreparaties, kunnen wij ook een nieuw dak plaatsen, complete dakrenovaties uitvoeren en je dakonderhoud uitvoeren. We leveren werk van hoge kwaliteit doordat wij werken met de beste materialen en producten. Daarnaast vinden wij de afwerking erg belangrijk, dit is immers de kers op de taart.

Dakschade laten herstellen?

Salodak herstelt jouw beschadigde plat dak met zorg.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Dakschade door storm melden of meer informatie?

Heb je schade aan je dak door storm? Geef dit dan direct aan ons door en wij zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk geholpen wordt. Heb je vragen of wil je meer informatie? Bijvoorbeeld over een plat dak laten repareren of lekkage aan een plat dak? Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden je vragen zo goed mogelijk en helpen je graag verder.