Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking is een betrouwbare en veelvoorkomende manier van dakbedekking op een plat dak. Het materiaal wordt met behulp van een brander aangebracht en heeft een levensduur van wel 20 jaar. Met het juiste onderhoud gaat het platte dak van je woning, schuur of overkapping lang mee. Bij Salodak maken wij veel gebruik van deze soort dakbedekking en kunnen wij dit op een deskundige wijze voor je plaatsen.

Bitumen dakbedekking laten plaatsen?

Vraag vrijblijvende informatie of een offerte aan

Wat is bitumen dakbedekking?

Een bitumendak is de meest voorkomende en tevens de meest betrouwbare manier van dakbedekking voor een plat dak. Het is dan ook niet vreemd dat deze manier van dakbedekking al zo’n 70 jaar gebruikt wordt. Bitumen wordt ook wel dakleer of roofing genoemd en is een natuurlijk product dat bestaat uit aardolie. Het materiaal kan op veel verschillende manieren worden toegepast op het dak. Denk hierbij aan reparatie van het platte dak, maar ook aan aanpassingen in het dak, zoals een lichtkoepel. De dakbanen van maar liefst 4 mm dik zorgen voor een goede, stevige afwerking van het dak.

Bitumen dakbedekking geeft een strakke uitstraling aan jouw platte dak en gaat jaren mee.

Waarom dakbedekking met bitumen

Bitumen op een plat dak als dakbedekking is een uitstekend plan als je het ons vraagt. Het materiaal kan eenvoudig worden aangebracht om een plat dak waterdicht af te werken. Het creëert een sterke ondergrond die maar relatief weinig onderhoud vraagt. Ook kan het materiaal goed tegen UV-straling en heeft het een levensduur van maar liefst 20 jaar.

  • Bitumen is een waterdicht materiaal
  • Het materiaal is sterk en kan tegen veel verschillende weersomstandigheden
  • Het heeft een grote kleefkracht op verschillende materialen, waardoor het goed vast blijft zitten
  • De dakbedekking is relatief makkelijk aan te brengen
  • Bij schade kan bitumen eenvoudig gerepareerd worden
  • Het materiaal heeft een levensduur van meer dan 20 jaar

Een bitumendak is eenvoudig toe te passen op een plat dak en een koepel.

De plaatsing van dakbedekking bitumen

Het plaatsen van bitumen dakbedekking is relatief eenvoudig, zeker voor de experts van Salodak. Zij beschikken over de juiste kennis en ervaring om deze klus snel en effectief te klaren. Te beginnen met het schoonmaken van het huidige dak. Het is belangrijk dat er wordt gestart met een schone basis zodat de dakbedekking goed kan hechten aan het dak. Vervolgens worden de rollen bitumen uitgelegd over het dak totdat het hele dak bedekt is. De randen worden netjes en strak afgesneden en het overtollige bitumen wordt afgevoerd. Dan kan het branden van de bitumenlaag beginnen. Door met een brander over de laag heen te gaan smelt deze samen met het dak. Hierdoor ontstaat er een waterdichte laag en vormt het dak één geheel.

Bitumen dakbedekking over een bestaande laag

Wanneer er in het verleden al een laag bitumen op het dak is geplaatst en deze vervangen dient te worden, dan staan wij ook voor je klaar. In de meeste gevallen kan er dan gewoon een nieuwe laag over de oude laag worden gelegd. In sommige gevallen zullen wij de oude dakbedekking moeten verwijderen, bijvoorbeeld in de volgende gevallen:

  • Wanneer de oude dakbedekking niet goed gelegd is
  • Wanneer je het dak graag wilt laten isoleren
  • Wanneer er te veel lagen zijn aangebracht, waardoor het dak te zwaar wordt

Tijdens het plaatsen van de bitumen dakbedekking kijken wij ook altijd naar de isolatielaag. Mocht er iets niet helemaal in orde zijn met deze laag, dan kunnen wij deze meteen meenemen in de plaatsing. Hierdoor is het dak meteen helemaal af en hoef je niet later weer te laten kijken naar de dakisolatie.

Een bitumen plat dak plaatsen is relatief eenvoudig.

Het onderhoud van bitumen dakbedekking

Een plat dak vraagt altijd meer onderhoud dan een schuin aflopend dak. Het vuil blijft er immers makkelijker op liggen. Het is dan ook aan te raden om een bitumen plat dak ongeveer twee keer per jaar te inspecteren. Dit kun je laten doen door een dakspecialist als Salodak. De specialist weet precies waar hij op moet letten en kan zelfs vroegtijdige schade al meteen oplossen. Daarnaast is het aan te raden om regelmatig het dak schoon te vegen van bladeren en ander vuil en de dakgoten te reinigen. Door het juiste onderhoud te plegen gaat het dak langer mee.

Hoe zorg je ervoor dat je dak het langste meegaat?

Hoewel dakonderhoud een belangrijk punt is, zijn er nog andere manieren waardoor je de levensduur van het bitumen dak zo lang mogelijk maakt. Denk hierbij aan het creëren van een groendak. Een groendak bestaat uit planten, mossen en kruiden. Door dit over de bitumen dakbedekking heen te leggen vormt het een soort van beschermlaag tegen de omstandigheden van buitenaf. Daarnaast heeft dit ook nog eens een isolerende werking en zullen de dieren in de omgeving er ook blij mee zijn. Ook kun je kiezen voor kiezels. Door een laag kiezels over de dakbedekking heen te leggen, wordt het bitumen minder snel blootgesteld aan de invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan de UV-straling van de zon. Hierdoor gaat het dak langer mee en het scheelt ook nog eens in onderhoud.

Wat kost een bitumendak

Bitumen dakbedekking is over het algemeen één van de meest voordelige vormen van dakbedekking van een plat dak. Dit heeft naast de prijs te maken met de kwaliteit en de levensduur van het materiaal. Wanneer je dakbedekking wilt laten plaatsen, dan is het vanzelfsprekend dat je benieuwd bent naar de kosten hiervan. De kosten van bitumen dakbedekking zijn geheel afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan het oppervlakte van het te bekleden dak, maar ook aan het aantal manuren wat er in gaat zitten. Wanneer je een offerte bij ons aanvraagt, kunnen wij je een specifieker kostenplaatje geven. Wij komen dan bij je langs om de klus te inventariseren en de wensen te bespreken. Dit is geheel vrijblijvend.

Contact opnemen met een specialist

Wanneer je je dak wilt laten bedekken met dakbedekking bitumen, dan doe je er goed aan om dit via een dakspecialist als Salodak te doen. Zo weet je zeker dat de klus op de juiste manier wordt uitgevoerd en heb je er langer profijt van. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op.

Bitumen dakbedekking laten plaatsen?

Vraag vrijblijvende informatie of een offerte aan