Lekkage plat dak

Daklekkage is een serieus probleem. Immers; je dak beschermt jou en je huis tegen de elementen, zoals regen, sneeuw en vorst. Daarom is het van belang dat je dak in goede staat blijft en je niet te maken krijgt met lekkage. Die lekkage kan allerlei oorzaken hebben, maar het belangrijkste is dat je het snel en vakkundig laat herstellen. Lekkage aan een plat dak kan immers uitgroeien van een kleine druppel tot echte schade, waarmee je nog veel verder van huis bent. Bij Salodak zorgen we ervoor dat je plat dak volledig hersteld wordt en de lekkage voor de toekomst zoveel mogelijk voorkomen wordt.

Daklekkage?

Salodak repareert de lekkage aan het plat dak snel en vakkundig.
Vraag vrijblijvende informatie of een offerte aan

Wat zijn de gevolgen van daklekkage?

Dat daklekkage vervelend is, behoeft dus geen verder betoog. Maar wat zijn precies de gevolgen van lekkage aan een plat dak? Dat wil zeggen; wat gebeurt er als je de lekkage niet aanpakt?

  • Beschadiging aan het plafond - Doorsijpelend water kan behoorlijke schade aanrichten aan je plafond. Zeker als je bijvoorbeeld gipsplaten hebt aangebracht, kan dit behoorlijk vervelend zijn. Waterschade aan een plafond kan betekenen dat het complete plafond vervangen moet worden.
  • Beschadigingen aan de muur - Vaak gebeurt het ook dat het water langs de muur sijpelt en dit kan eveneens voor bijzonder vervelende beschadigingen zorgen. Vocht is sowieso niet de bedoeling in de muur en schade door lekkage aan een plat dak kan een flinke reparatie betekenen.
  • Schade aan het houtwerk Daken bestaan vaak voor een groot deel uit houtwerk en het is de bedoeling dat dit hout altijd droog blijft. Gebeurt dat niet, mede door daklekkage, dan kan het goed zijn dat het water uiteindelijk zorgt voor schade aan dit houtwerk. En blijft dat te lang onbehandeld, dan kan het leiden tot rotte plekken.
  • Beschadiging aan de dakisolatie - Dakisolatie is bijzonder belangrijk, maar lekkage aan een plat dak kan ervoor zorgen dat deze isolatie beschadigd raakt. En dat betekent weer dat de isolatie zijn werk niet goed kan doen en dus vervangen zal moeten worden.

De gevolgen van daklekkage komen dus in allerlei vormen, maar hebben altijd een ding gemeen: ze zijn buitengewoon vervelend. Water heeft de onprettige neiging om echt overal tussendoor te kunnen kruipen, ook op plekken die voor ons moeilijk te bereiken zijn. En brengt het daar schade toe, dan is de reparatie van deze schade een klus die op zichzelf weer voor veel extra ellende zorgt. Daarom is het belangrijk om er op tijd bij te zijn als je lekkage aan een plat dak ontdekt; hoe eerder je handelt, hoe minder groot de gevolgen van deze lekkage zijn.

Een lekkage aan een plat dak kan zorgen voor grote schade. Laat je daklekkage daarom snel repareren.

Lekkage aan een dak repareren, hoe doen we dat?

Wie daklekkage constateert, zal dus een expert moeten inschakelen om hier iets aan te doen. Gelukkig heeft Salodak de kennis en ervaring om de schade niet alleen te herstellen, maar er ook voor te zorgen dat het probleem zich niet nog eens voordoet. Om dat te kunnen verzekeren, werken we met een vast stappenplan, die erop is gericht om het probleem te vinden en te verhelpen, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je ons straks voor hetzelfde klusje opnieuw moet laten langskomen.

  • Het probleem onderzoeken - Allereerst gaan we op zoek naar de oorzaak van de daklekkage. Is het een gevolg van stormschade, heeft het te maken met ouderdom van het materiaal, of is er iets anders aan de hand? Als we dit eenmaal hebben geconstateerd, kunnen we overgaan tot stap twee.
  • Het dak schoon en droog maken - Voordat we iets kunnen repareren, moet de ondergrond eerst helemaal schoon en droog zijn. Dit is belangrijk, omdat de reparatie anders niet goed uitgevoerd kan worden. Dit moet goed gebeuren, omdat je dus geen vocht of vuil op stuk dak wilt hebben dat gerepareerd moet worden.
  • De reparatie uitvoeren - Als dit allemaal is gedaan, gaan we over op de reparatie van het dak. Hoe deze reparatie eruit ziet, is natuurlijk afhankelijk van de schade aan het dak. Soms is het aanbrengen van een reparatiestukje voldoende, maar het kan ook gebeuren dat er een stuk dak - of het hele dak - gerenoveerd moet worden. Dit is een wat meer uitgebreide klus, maar zorgt er wel voor dat lekkage aan een plat dak volledig tot het verleden behoort.

Een lekkage aan het plat dak repareren wordt op snelle en vakkundige wijze afgehandeld.

De manier waarop we de lekkage aan het dak repareren, hangt dus erg af van de aard van de schade. Kleine beschadigingen vereisen kleine reparaties, maar als het dak over de gehele linie niet in orde is, zullen we meer moeten doen. In dat geval is soms een complete renovatie van het dak nodig, om er zeker van te zijn dat je echt goed beschermd bent tegen de elementen. Een complete renovatie is eigenlijk alleen nodig als het dak jarenlang onbehandeld is gebleven en de zonneschijn, vorst en regen zonder problemen hun werk hebben kunnen doen.

Wat zijn de kosten van daklekkage repareren?

De exacte kosten van het repareren van plat dak lekkage hangen volledig af van de aard van de beschadiging en de tijd die het kost om alles weer in nieuwstaat te krijgen. Daarom komen we bij Salodak altijd eerst langs om de boel te inventariseren. Een gedegen onderzoek levert namelijk een duidelijk beeld op van wat er precies nodig is om alles weer te herstellen. Als we het puur doen op basis van een telefoongesprek, bestaat er een goede kans dat we bepaalde zaken over het hoofd zien. Het mag echter geen verrassing zijn dat een relatief kleine ingreep ook een kleinere rekening oplevert dan een complete dakrenovatie. Wat de kosten ook zijn, we zorgen er altijd voor dat je van tevoren een duidelijke offerte krijgt, waarin rekening wordt gehouden met de manuren en het materiaal dat we nodig hebben om je dak weer volledig te herstellen.

Laat daklekkage snel repareren

We hebben het al even aangekaart, maar het is van groot belang dat je je daklekkage snel laat repareren. Wie er vroeg bij is, zal zien dat de ingreep vaak wel meevalt, maar wie langer wacht zal voor een hele andere conclusie komen te staan. Lekkage aan een plat dak kan na verloop van tijd voor grote schade zorgen en dus is het van zeer groot belang dat je dit goed aanpakt. Blijft de schade beperkt tot het dak zelf, dan valt het allemaal nog wel mee. Breidt het zich echter uit tot het houtwerk, het plafond of de muren, dan is dat een veel groter probleem. We kunnen het daarom niet genoeg benadrukken; wees er snel bij. Neem snel contact op met Salodak als je ziet dat het dak lekt. Wij komen dan minstens zo snel bij je langs om een inventarisatie te doen, zodat het probleem verholpen is voordat het water voor nog meer problemen kan zorgen.

Daklekkage?

Salodak repareert de lekkage aan het plat dak snel en vakkundig.
Vraag vrijblijvende informatie of een offerte aan

Lekkage aan een plat dak geconstateerd? Neem contact met ons op

Heb je daklekkage en wil je graag voorkomen dat de lekkage uitgroeit tot een echt vervelend probleem? Neem dan onmiddellijk contact met ons op voor een afspraak en wij komen bij je langs om ervoor te zorgen dat je dak snel weer de bescherming biedt die je nodig hebt. Salodak heeft uitgebreide ervaring en een enorme hoeveelheid kennis, waarmee we je perfect van dienst kunnen zijn. Wij sporen de oorzaak van de lekkage op en repareren het. En mocht je dak echt een complete renovatie nodig hebben, dan staan we er natuurlijk ook. Onze experts maken niet alleen de lekkage ongedaan, maar zorgen er ook voor dat je dak weer als nieuw is en je zorgeloos binnen kan zitten als het buiten hoost.