Kunststof / PVC dakbedekking

PVC dakbedekking is een erg geliefde manier om het platte dak te bedekken. Het maakt het platte dak waterdicht en vraagt om niet veel onderhoud. Het materiaal wordt met de föhntechniek aangebracht op het dak en kan tot wel 40 jaar meegaan. Hierdoor is het een uitstekende vorm van dakbedekking en wordt het veel gebruikt. Wanneer je op zoek bent naar een expert om de kunststof dakbedekking te plaatsen, dan ben je bij Salodak aan het juiste adres.

PVC dakbedekking laten plaatsen?

Vraag vrijblijvende informatie of een offerte aan

De kenmerken van PVC dakbedekking

PVC dakbedekking, oftewel kunststof dakbedekking, is een vorm van dakbedekking. Het kan zowel worden toegepast op daken met een lichte helling als op platte daken. Bij Salodak richten wij ons enkel op de platte daken. PVC kan, indien goed onderhouden, tot wel 40 jaar meegaan en is daarom een lange termijn oplossing voor je dak. Het materiaal zorgt voor een waterdichte afdichting van het dak en is goed bestand tegen UV-stralen. Hierdoor blijft het PVC dak lang mooi bij maar weinig onderhoud.

PVC dakbedekking is een waterdichte en onderhoudsvriendelijke manier van dakbedekking.

Waarom kunststof dakbedekking op een plat dak?

Wanneer je je dak (opnieuw) wilt laten bedekken, dan is kunststof dakbedekking een uitstekende optie. De dakbedekking die is gemaakt van PVC heeft een aantal zeer goede eigenschappen:

  • Dakbedekking PVC zorgt voor een waterdicht dak
  • Het dak is bestand tegen de UV-straling
  • Het materiaal is milieuvriendelijk en recyclebaar
  • PVC is bestand tegen wortelvorming
  • De dakbedekking vraagt om weinig onderhoud
  • Het materiaal kan uitstekend worden gecombineerd met een groendak

De plaatsing van dakbedekking PVC

Het plaatsen van dakbedekking van kunststof is een arbeidsintensieve klus en vraagt om enige expertise. Het is dan ook belangrijk dat deze klus wordt uitgevoerd door een professional, hierdoor heb je er het langst plezier van. Salodak beschikt over de juiste kennis en ervaring om deze klus te klaren. De dakbedekking van PVC wordt aangebracht met behulp van lijm en een mechanische föhn. De rollen worden uitgerold en op maat gesneden. De banen moeten ongeveer 10 centimeter overlap hebben om waterdicht te kunnen worden bevestigd. Wanneer de banen verlijmd zijn op het dak, kunnen ze met de föhntechniek worden vastgemaakt. Met zeer hete lucht zorg je ervoor dat de dakbedekking stevig vast zit. Voor het plaatsen checkt de dakdekker eerst de staat van de huidige dakbedekking en hier past hij zijn werkwijze op aan. Ook wordt de dakisolatie meteen gecontroleerd. Indien deze vervangen dient te worden, kun je dit beter meteen mee laten nemen als je toch al aan de slag gaat met dakbedekking.

Een PVC dak plaatsen gebeurt met behulp van lijm en een föhn.

Groendak of kiezels

Wanneer de kunststof dakbedekking is geplaatst is je dak in principe gereed en waterdicht. Je kunt ervoor kiezen om een groendak toe te passen. Dit bestaat uit verschillende planten, kruiden en mossen welke je over de PVC dakbedekking plaatst. Hierdoor maak je je dak aantrekkelijker voor de beestjes in de buurt en heb je er zelf een stuk minder onderhoud aan. Doordat het materiaal van de dakbedekking bestand is tegen wortelgroei, hoef je niet bang te zijn dat de planten door het dak heen groeien. Ook kun je kiezen voor het plaatsen van kiezels als je dat mooier vindt. Overleg wel even met de dakdekkers of het dak dit extra gewicht kan dragen.

De kosten van een PVC dak

De kosten van PVC dakbedekking zijn afhankelijk van verschillende factoren. Uiteraard werken wij met vaste kosten voor onze manuren en maken wij gebruik van voordelig, maar kwalitatief materiaal. De variabele kosten zitten hem in de hoeveelheid manuren en het oppervlakte van het te bedekken dak. Hoe groter het dak, hoe meer kosten hier uiteraard mee gepaard gaan. Het is dan van tevoren ook lastig in te schatten wat de bedekking van jouw dak gaat kosten. Wanneer je hier een specifieke prijsopgave van wilt ontvangen, dan kun je het beste een offerte opvragen via onze website.

Kunststof dakbedekking onderhouden

Een PVC dak onderhouden is een fluitje van een cent. Verwijder twee keer per jaar het blad van het dak en uit de dakgoten om verstoppingen en lekkage te voorkomen. Wanneer je daar dan toch mee bezig bent, kun je het dak ook net zo goed meteen reinigen met water. Door deze onderhoudsklusjes ieder half jaar te herhalen zorg je ervoor dat je platte dak langer mooi blijft en dus ook langer mee gaat. Wanneer je dit onderhoud niet zelf wilt of kunt doen, dan kun je dit ook uit handen geven aan een dakspecialist als Salodak.

Bij goed onderhoud blijft PVC dakbedekking op een plat dak lang mooi.

Wat is het verschil tussen een PVC/ kunststof of bitumen dakbedekking?

De meeste platte daken in Nederland zijn voorzien van bitumen, een materiaal dat al jarenlang wordt gebruikt als dakbedekking. De reden hiervan is voornamelijk dat bitumen zeer sterk en uiterst waterdicht is. Echter is het ook zo dat steeds meer mensen bij bijvoorbeeld een dakreparatie toch kiezen voor PVC dakbedekking. Ten opzichte van bitumen is PVC een stuk lichter en duurzamer en is PVC dakbedekking schoonmaken een fluitje van een cent. Ook is PVC verkrijgbaar in vele verschillende kleuren, waardoor de mogelijkheden bijna oneindig lijken.

Wanneer jouw bitumen dak een reparatie moet ondergaan en je dit wilt doen door gebruik te maken van PVC dakbedekking over bitumen, zijn er een aantal dingen die je moet weten. Het PVC kan niet meteen op een bitumenlaag worden aangebracht. Er moet een scheidingslaag worden gecreëerd en de dikte van de banen moeten minimaal 1,2 mm zijn. PVC dakbedekking aanbrengen op een bitumen dak is een flinke klus, die Salodak graag voor je uit handen neemt. Wil jij ook PVC dakbedekking kopen? Voor jouw PVC dak is Salodak als PVC dakdekker een zeer betrouwbare partner!

Salodak, jouw dakspecialist

Salodak heeft jarenlange kennis en ervaring op het gebied van PVC dakbedekking van een plat dak. Onze dakdekkers beschikken over de gevraagde diplomering en certificaten. Hierdoor zijn wij de uitstekende partner als je het platte dak van jouw woning, schuur of overkapping (opnieuw) wilt laten bedekken. Naast het plaatsen van een nieuw dak, kun je bij ons ook terecht voor dakreparatie, dakrenovatie, dakonderhoud en dakisolatie. Heb je vragen over de diensten van ons dakdekkersbedrijf? Neem dan gerust contact met ons op. En heb je al besloten dat je de dakbedekking wilt laten uitvoeren, vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan. Wij komen dan bij je langs om de situatie te inventariseren en maken op basis hiervan een prijsopgave.

PVC dakbedekking laten plaatsen?

Vraag vrijblijvende informatie of een offerte aan