Daklekkage in Emmen

Vermoed jij een daklekkage als je kijkt naar jouw dak? Dan moet je weten dat de gevolgen van een daklekkage in Emmen alles behalve prettig zijn. Schilderwerk dat begint af te schilferen, schimmel, houtrot en uiteindelijk zelfs een verzwakte dakconstructie. Ga niet zelf aan de gang, maar schakel een ervaren dakdekbedrijf in. Zo weet jij zeker dat jouw wooncomfort, gezondheid en veiligheid kan worden blijven gewaarborgd. Salodak helpt je graag bij het herstellen van jouw daklekkage.

Daklekkage in Emmen?

Salodak komt je dak snel en vakkundig herstellen

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Waarom je een daklekkage in Emmen maar beter kunt voorkomen

Een lekkage aan een plat dak is iets wat je liever wilt voorkomen dan genezen. Een plat dak is bedoeld om jou te beschermen tegen verschillende weersinvloeden, maar als het dak lek is, kan het deze bescherming niet langer bieden. De meeste lekkages ontstaan rondom afvoeren, leidingen, dakgoten en hoeken van het dak. Het water krijgt door een lekkage de kans om naar binnen te trekken, waardoor een hoop schade kan worden aangericht. Op den duur kan het zelfs zo zijn dat je een nieuwe dakconstructie nodig hebt. Lekkage aan een plat dak repareren in Emmen is dus echt een must als je niet wilt dat het water door het plafond naar beneden druppelt.

Als je geen aandacht besteed aan jouw daklekkage in Emmen, kan het jouw woning niet meer voldoende bescherming bieden.

Lekkage plat dak Emmen: zo kun je het herkennen

Door het hele jaar heen kunnen er lekkages vormen waar je soms helemaal geen idee van hebt. Zo kan ongedierte bijvoorbeeld een weg naar binnen vinden en schade inrichten of kunnen vogels de dakpannen aantasten en een nest bouwen die de goot verstopt. Of wat dacht je van de wisselende weersomstandigheden in Nederland, een flinke herfststorm bijvoorbeeld kan al heel wat schade aanrichten. Maar hoe kun je daklekkage herkennen en snel actie ondernemen?:

 • Inspecteer de buitenkant van jouw woning - Als je het vermoeden hebt dat er water van buiten naar binnen komt, is het belangrijk dat je de buitenzijde van de woning inspecteert. Is de muur beschadigd of gaat het echt om het dak? Als er bijvoorbeeld een dakpan mist of de dakbedekking op het platte dak is beschadigd, is dit hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van de lekkage.
 • Het ontstaan van schimmel - Een van de tekenen van een lekkage aan een plat dak in Emmen is het ontstaan van schimmel. Niet alleen kun je schimmel goed zien zitten, er komt ook een sterke geur vanaf. Als je deze geur onder het platte dak kunt ruiken, is er een grote kans op schimmel dat is ontstaan door een lekkage.
 • Het ontstaan van vocht - Het tweede teken van een mogelijke lekkage is vocht. Vochtplekken zijn kleine of grote kringen die je kunt tegenkomen op de muur en het plafond. Deze kringen ontstaat wanneer vocht de tijd krijgt om door te dringen.

Plat dak onderhouden om een daklekkage in emmen te voorkomen

Naast dat je Salodak kunt inschakelen om jouw daklekkage te repareren in Emmen, kun je zelf ook een aantal dingen ondernemen. Vermoed je dat je dak lekt? Schakel dan meteen een dakdekker in Emmen in.

 • Dakgoot schoonmaken
 • Groene aanslag verwijderen
 • Schoorsteen inspecteren
 • Regelmatig het dak nakijken
De daklekkage in Emmen gevolgen kunnen verschillen van schimmel- en vochtproblemen, tot zelfs het nodig hebben van een compleet nieuwe constructie.

Dit zijn de gevolgen van daklekkage in Emmen

Het is belangrijk om te weten wat de gevolgen van een daklekkage in Emmen zijn. Vaak wachten mensen te lang met het inschakelen van hulp en dat zorgt ervoor dat het ook steeds lastiger wordt de schade te verhelpen. Je leest hieronder over wat de gevolgen kunnen zijn van een lekkage aan een plat dak in Emmen.

 • Schade aan stucwerk, verf en behang: Een beginnend gevolg van lekkage is het beschadigen van stucwerk en de verf of behang op de muren. Dit wordt veroorzaakt door vocht dat zich ophoopt achter de muren. Dit veroorzaakt vervolgens weer verkleuring en op lange termijn zelfs schimmelvorming.
 • Vochtplekken en schimmel: Als je de vocht-en schimmelplekken steeds groter laat groeien, zullen ook de problemen meegroeien. Je zult niet alleen het behang moeten vervangen, maar ook vochtplekken onder dat behang aanpakken. Schimmel daarentegen kan zelfs negatieve effecten op de gezondheid en kan allergische reacties oproepen. Zowel vocht als schimmel verwijderen kan worden gezien als een tijdrovende klus die hoog in de kosten kan oplopen.
 • Beschadiging aan isolatiemateriaal: Naast vocht en schimmel kan daklekkage ook gevolgen hebben voor de isolatie van jouw dak. Het dak isolatie zal hierdoor minder effectief zijn en zelfs een onaangename geur achterlaten. Dit kan er ook voor zorgen dat andere onderdelen in het dak zullen beschadigen.
 • Beschadiging van dakconstructie: Uiteindelijk kan het zelfs zo ver komen dat een dakconstructie beschadigd of instabiel wordt. Dit komt vooral voor bij lekkages die lang onopgelost blijven. In dat geval helpt Salodak jou graag door de daklekkage te reparen in Emmen.

Lekkage dak repareren in Emmen? Dit zijn de kosten

Wil jij de hulp van Salodak inschakelen om jouw daklekkage te lijf te gaan? Dan zul je natuurlijk van te voren ook een indicatie van de kosten willen hebben. Echter is het lastig om al meteen te kunnen zeggen wat de dakdekker kosten zullen zijn zonder een beeld te hebben van de daadwerkelijke schade. Wellicht is het met een kleine reparatie gedaan, maar het kan ook op een grootschalige reparatie uitlopen. Daarom is het van belang dat we eerst echt een goed beeld hebben van de schade, voordat we een offerte kunnen opleveren. Heb jij het vermoeden dat jouw dak aan het lekken is? Neem dan contact met ons op. Samen kijken we naar de omvang van het probleem zodat jouw lekkage op de juiste manier kan worden opgelost.

Als je een daklekkage in Emmen wil oplossen, kan Salodak je een helpende hand bieden.

Stappenplan om lekkage dak te reparen in Emmen

Als jij een daklekkage hebt ontdekt, kun je onderstaand stappenplan volgen om tot een passende oplossing te komen.

 • Stap 1: het dak lekt - Je komt er achter dat je platte dak hoogstwaarschijnlijk een lekkage heeft. Er ontstaan vochtplekken op plekken waar dat niet hoort, of misschien drupt het wel gewoon heel duidelijk naar binnen. Kortom; tijd voor actie.
 • Stap 2: Salodak wordt ingeschakeld - Je maakt een afspraak met Salodak, zodat we kunnen inschatten hoe erg de lekkage is en wat er voor nodig is om het weer in oude glorie te herstellen.
 • Stap 3: de offerte - Als we een goede inschatting hebben gemaakt, volgt de offerte. Hierin wordt duidelijk wat ervoor nodig is om de beschadiging te herstellen. Is het een kleine reparatie, of is er meer aan de hand en wordt het een grotere klus?
 • Stap 4: het uitvoeren van de reparatie - Salodak voert de reparatie aan het platte dak - groot of klein - uit. De daklekkage in Emmen wordt verholpen.
 • Stap 5: het onderhoud - Natuurlijk, dit is een optionele stap, maar wel eentje die belangrijk kan zijn. Goed onderhoud maakt de kans op lekkage een stuk kleiner, wat tegelijk betekent dat je dit stappenplan maar een keer hoeft door te lopen.

Daklekkage laten repareren in Emmen? Salodak helpt je verder

Kies voor een gespecialiseerd dakdekkersbedrijf in Hoogeveen en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van het oplossen van jouw daklekkage. Salodak heeft jaren ervaring op het gebied van dakreparaties, onderhoud en renovaties. Ook kun je bij ons terecht voor het aanleggen van een compleet nieuw dak. De specialiteit van onze dakdekkers zit hem in platte daken; deze daken vereisen een andere aanpak dan daken met dakpannen. Kwaliteit en duurzaamheid staan bij ons hoog in het vaandel. Werkzaamheden worden met zorg uitgevoerd zodat je zeker weet dat het dak in goede staat blijft.

Vragen over jouw daklekkage in Emmen? Neem contact op

Wil je jouw daklekkage in Emmen laten repareren? Heb je een elders in Drenthe een daklekkage? Of heb je toch nog wat vragen die we voor je kunnen beantwoorden, zodat twijfels kunnen worden weggenomen? Dan zou je zeker contact met ons moeten opnemen. Onze ervaren medewerkers staan je graag te woord en kunnen je een passend advies geven. Ons team staat altijd voor je klaar en helpt je waar nodig.

Daklekkage laten repareren in Emmen?

Salodak is de specialist in het verhelpen van lekkage aan het platte dak en zorgt ervoor dat je dak weer jaren meegaat.

Vraag een vrijblijvende offerte aan