Daklekkage Hoogeveen

Een plat dak is een belangrijk onderdeel van elke woning, elke schuur, elke garage. Het platte dak vormt de bescherming tegen de elementen; regen, wind, zon en vorst, alles wordt buiten gehouden dankzij het dak. Dat wil zeggen: mits het dak in goede staat is. Heb je last van daklekkage in Hoogeveen? Dan is het zaak om hier zo snel mogelijk iets aan te doen. En bij Salodak weten we precies hoe we dit moeten aanpakken, zodat je snel weer zorgeloos kunt plaatsnemen onder een dak dat weer als nieuw is.

Daklekkage in Hoogeveen?

Salodak is de specialist in het verhelpen van lekkage op platte daken en zorgt ervoor dat je dak weer jaren meegaat.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wat maakt daklekkage in Hoogeveen zo ongewenst?

Daklekkage kan allerlei oorzaken hebben, maar vaak begint het met een kleine beschadiging, waar in eerste instantie niets mee gebeurt. Na verloop van tijd wordt die beschadiging groter, waarna water de kans krijgt om er doorheen te sijpelen. En wanneer water door het dak begint te sijpelen, beginnen de problemen pas echt. Water heeft namelijk de vervelende neiging om overal in te kruipen. Water in de muren zorgt voor veel meer beschadigingen, maar als het zich in de dakconstructie nestelt, ben je nog veel verder van huis. Dan kan het dermate ver doorrotten, dat je een compleet nieuwe constructie nodig hebt. Lekkage aan een plat dak repareren in Hoogeveen is dan ook echt noodzaak.

Daklekkage in Hoogeveen moet snel en vakkundig behandeld worden

Hoe herken je daklekkage in Hoogeveen?

Daklekkage komt in allerlei variaties, maar er zijn altijd duidelijke tekenen die je kan herkennen en die erop wijzen dat er iets mis is aan het dak.

 • Schimmelvorming - Waar vocht doordringt, zal na verloop van tijd ook schimmel te vinden zijn. Dat is goed te zien, maar vooral ook goed te ruiken. Schimmel geeft een muffe geur af, die je uit duizenden herkent. Ruik je dit onder je platte dak, dan is er een goede kans dat de schimmel is ontstaan door daklekkage. Ook geeft schimmel echte schimmelplekken af, die natuurlijk duidelijk zichtbaar zijn.
 • Vochtplekken - Een andere, duidelijke aanwijzing, is de aanwezigheid van vochtplekken op de muur of in het plafond. Vochtplekken ontstaan als vocht er gedurende langere tijd de kans heeft om door te dringen. Deze kringen verraden sowieso een vochtprobleem, waarna de zoektocht naar de oorzaak van dat probleem kan beginnen. Afhankelijk van waar dat vocht zich ophoudt, kan daklekkage een duidelijke oorzaak zijn.

Wat zijn de gevolgen van een lekkend dak?

Een lekkend dak kan dus allerlei oorzaken hebben, maar ook allerlei gevolgen. Immers; als er ongewenst water binnenkomt, zal je dat in eerste instantie merken aan schimmel of vochtplekken, maar na verloop van tijd wordt de destructieve kracht van het water duidelijk en krijg je echt last op een bijzonder vervelende manier. Verschillende gevolgen van daklekkage zijn:

 • De vochtplekken worden groter - Een klein vochtplekje is al niet fijn, maar als de lekkage maar vrijuit zijn gang kan blijven gaan, wordt dit plekje uiteindelijk een plek. En hoe groter de vochtplek, hoe groter het probleem. Zit dit in het behang, dan zal je uiteindelijk het behang moeten vervangen, maar natuurlijk ook moeten werken aan het herstel onder dat behang. Met andere woorden: snel handelen als je vochtplekken opmerkt.
 • Steeds meer schimmel - Net zoals de vochtplekken dat kunnen doen, kunnen ook de schimmelplekken steeds groter en talrijker worden. En dat is slecht nieuws voor de staat van je woning, maar ook voor de bewoners. Schimmel kan vervelende effecten hebben op je longen en kan allergische reacties oproepen. Daarnaast is het verwijderen van schimmel een nare klus, die veel tijd en geld kost.
 • Behang komt los - We hebben het al even aangestipt, maar als behang ergens niet tegen kan, is het vocht. Als dit vocht zich onder het behang weet te nestelen, laat dat behang na verloop van tijd gewoon los. En er is weinig dat een onverzorgder voorkomen geeft in je huis dan afbladderend behang.
 • Een rottende dakconstructie - Alle bovenstaande problemen vallen in het niet bij het meest serieuze gevolg van daklekkage in Hoogeveen: de dakconstructie wordt aangetast. Als de lekkage maar lang genoeg onbehandeld blijft, gaat het vocht zich nestelen in de dakconstructie en als dat gebeurt, is houtrot niet ver weg. Een doorgerotte dakconstructie is echt het laatste wat je wilt, want dan bevat de reparatie niet alleen het platte dak zelf, maar de complete constructie. Het behoeft geen verdere uitleg dat de kosten voor zo’n reparatie aanzienlijk hoger liggen dan bij een simpel herstel van een beschadiging.
Daklekkage repareren in Hoogeveen geeft een dak dat weer als nieuw is.

Daklekkage repareren in Hoogeveen

Bij Salodak verzorgen we altijd een uitgebreide en gedetailleerde reparatie aan elke vorm van daklekkage in Hoogeveen. De manier waarop we de lekkage herstellen, heeft allereerst te maken met de aard van de beschadiging. Indien mogelijk, is het slechts een kwestie van het volledig drogen van de plek van de beschadiging, waarna er een reparatiestukje over gebrand wordt. Is de beschadiging echter omvangrijker, dan zal er een passende reparatie moeten uitgevoerd worden. Dit gebeurt natuurlijk altijd in goed overleg, zodat je precies weet waar je aan toe bent en niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Verschillende manieren om daklekkage te repareren in Hoogeveen

Zoals gezegd, kan de reparatie van een dak op verschillende manieren plaatsvinden. Immers; geen twee beschadigingen zijn gelijk en dus is bijna alles wat we doen maatwerk. De grootte en gevolgen van de beschadiging is bepalend voor de manier waarop we de klus aanvliegen.

 • Een gewone reparatie - De gewone dak reparatie behoort tot de meest voorkomende opdrachten. Hierbij is het dak grotendeels nog in uitstekende staat, maar is er wel een hoekje dat wat extra aandacht verdient. In dat geval is het een kwestie van de beschadigde plek goed isoleren (drogen, zorgen dat er geen vuil meer ligt) en er een reparatiestukje overheen branden. Dit stukje dakleer zorgt ervoor dat de beschadiging verholpen wordt en de lekkage stopt.
 • Een dakrenovatie - Het kan natuurlijk ook voorkomen dat het dak helemaal niet meer in goede staat verkeert en dat de daklekkage in Hoogeveen slechts een onderdeel is van een veel groter probleem. Als het dak lange tijd niet onderhouden is en de elementen jarenlang vrij spel hebben gehad, kan het zijn dat het dak volledig gerenoveerd moet worden. Dan wordt het dak grondig aangepakt en blijft het niet bij die ene beschadiging. Deze klus is grondiger, maar je krijgt er wel een dak voor terug dat als nieuw is.
 • Regelmatig onderhoud - Niet direct een manier om een dak te repareren, maar wel een manier om te voorkomen dat het ooit zover komt, is door regelmatig onderhoud uit te laten voeren op je platte dak. Hiermee blijft het dak altijd in prima staat en worden eventuele beschadigingen in een vroeg stadium opgemerkt.

Voorkomen is altijd beter dan genezen

Natuurlijk ben je bij Salodak aan het juiste adres voor de lekkage aan een plat dak in Hoogeveen, maar als het te voorkomen is, is dat natuurlijk altijd beter. Het is van belang dat je een dak hebt dat in een goede staat verkeert en om daar wat zekerder van te zijn, kies je voor regelmatig onderhoud van een plat dak. Dit onderhoud vindt plaats om er zeker van te zijn dat je dak niet toevallig net beschadigd is geraakt, of dat bepaalde delen niet in kwaliteit achteruit gaan. En mocht dat wel het geval zijn, dan ben je er in de regel sneller bij dan als je reageert op lekkage. Immers; als het dak lekt, ben je al flink ver in het proces gevorderd. Hoe eerder je kan inspringen op ongewenste en onverwachte situaties, hoe minder groot de schok en hoe sneller de reparatie gedaan is.

Wat zijn de kosten van daklekkage repareren in Hoogeveen?

Natuurlijk zal het geen verrassing zijn dat elke reparatie zijn eigen kosten met zich meebrengt. Het is dan ook lastig om van tevoren precies aan te geven wat de exacte kosten van een bepaalde reparatie zullen zijn. Immers; een lekkage kan op het oog slechts een kleine reparatie nodig hebben, maar als we eenmaal op het dak staan is het goed mogelijk dat we veel meer aantreffen. En daar tegenover staat, dat een reparatie ook veel kleiner dan gedacht kan uitvallen. Daarom is het van belang dat we eerst echt een goed beeld hebben van de schade, voordat we een nette offerte kunnen opleveren. Alleen dan weten we namelijk zeker dat we alle mogelijkheden hebben uitgediept. Met andere woorden: elke klus is maatwerk. Neem daarom vooral contact met ons op als je vermoedt dat je dak lekt. Maak foto’s, of laat ons overkomen om er zelf eens een goede blik op te kunnen werpen.

Samenvattend: hoe gaat het proces in z’n werk?

Laten we het complete proces nog even samenvatten, zodat je een duidelijk beeld hebt van de tijdlijn die komt kijken bij het ontdekken van lekkage.

 • Het dak lekt - Je komt er achter dat je platte dak hoogstwaarschijnlijk een lekkage heeft. Er ontstaan vochtplekken op plekken waar dat niet hoort, of misschien drupt het wel gewoon heel duidelijk naar binnen. Kortom; tijd voor actie.
 • Salodak wordt ingeschakeld - Je maakt een afspraak met Salodak, zodat we kunnen inschatten hoe erg de lekkage is en wat er voor nodig is om het weer in oude glorie te herstellen.
 • De offerte - Als we een goede inschatting hebben gemaakt, volgt de offerte. Hierin wordt duidelijk wat ervoor nodig is om de beschadiging te herstellen. Is het een kleine reparatie, of is er meer aan de hand en wordt het een grotere klus?
 • Het uitvoeren van de reparatie - Salodak voert de reparatie - groot of klein - uit. De daklekkage in Hoogeveen wordt verholpen.
 • Het onderhoud - Natuurlijk, dit is een optionele stap, maar wel eentje die belangrijk kan zijn. Goed onderhoud maakt de kans op lekkage een stuk kleiner, wat tegelijk betekent dat je dit stappenplan maar een keer hoeft door te lopen.
Lekkage aan het dak laten repareren? Salodak staat voor je klaar.

Over Salodak

Salodak, een dakdekkersbedrijf in Hoogeveen, heeft decennia lange ervaring in het vak en is dus een dakdekker bij uitstek. Wij verzorgen reparaties, onderhoud en renovaties en zijn dus de beste partij om in te schakelen als je daklekkage wilt repareren in Hoogeveen. Onze specialiteit zit hem in platte daken; deze daken vereisen een andere aanpak dan daken met dakpannen. Daar komt bij dat we grote waarde hechten aan een kwalitatief hoogwaardige oplossing. Niemand wil een reparatie laten uitvoeren, om kort daarna hetzelfde probleem tegen te komen. Daarom zorgen we er altijd voor dat ons werk met de grootst mogelijke zorg gedaan wordt, zodat je er altijd zeker van bent dat er kwaliteit geleverd wordt en je ons niet direct weer terug hoeft te roepen.

Vragen? Neem contact met ons op

Wil je lekkage aan het dak repareren in Hoogeveen of heb je elders in Drenthe daklekkage? Of heb je toch nog wat vragen die we voor je kunnen beantwoorden, zodat er nog wat obstakels kunnen worden weggenomen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers hebben vele jaren ervaring in het vak, waardoor ze vaak een zeer weloverwogen antwoord kunnen geven op soms ingewikkelde vragen. We vinden het belangrijk dat je goed weet waar je aan toe bent, voordat wij de ladder tegen je huis, schuur of garage gaan zetten. Daarom kan je ons bellen of mailen, zodat we je vragen goed kunnen beantwoorden.

Daklekkage in Hoogeveen?

Salodak is de specialist in het verhelpen van lekkage op platte daken en zorgt ervoor dat je dak weer jaren meegaat.

Vraag een vrijblijvende offerte aan