Daklekkage in Meppel

Heb jij last van Daklekkage in Meppel? Daklekkages komen altijd ongelegen en kunnen voor flink wat schade zorgen. Vocht aan het plafond, schimmel en zelfs houtrot aan jouw volledige dakconstructie. Zodra je merkt dat je een lekkage hebt, is het van belang om meteen actie te ondernemen. De dakspecialisten van Salodak maken jouw dak weer als nieuw zodat jij je geen zorgen meer hoeft te maken.

Daklekkage in Meppel?

Met Salodak is je lekkage zo verholpen

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Waarom een daklekkage om een snelle aanpak vraagt

Als je blijft wachten met laten repareren van jouw daklekkage in Meppel kunnen de gevolgen steeds hoger oplopen. Het is zelfs zo dat huiseigenaren die de problemen negeren uiteindelijk te maken krijgen met houtrot, wat betekent dat er een compleet nieuwe constructie moet worden geplaatst. Kleinere vormen van schade als bijvoorbeeld vochtplekken en schimmel kunnen daarnaast ook erg vervelend zijn. Voor mensen met een gevoelige gezondheid kan hoofdpijn, keelpijn of huiduitslag optreden. Ook kan het in de kamer onder het dak erg muf en vies gaan ruiken. Genoeg redenen om Salodak in te schakelen om jouw lekkage te verhelpen.

Als je daklekkage in Meppel niet snel aanpakt, kan het grote gevolgen hebben.

Zo herken je een daklekkage in Meppel

Als jij jouw lekkage aan het dak in Meppel niet laat repareren, zullen de herkenningspunten van een daklekkage zich vanzelf laten zien. Bij een plat dak lekkage zal waarschijnlijk met deze indicaties te maken krijgen:

 • Vochtplekken:- Op het moment dat regenwater van buiten een weg naar binnen weet te vinden door beschadigingen in jouw dakbedekking zullen vochtplekken ontstaan. Het water loopt in dat geval in stralen naar beneden tot het een materiaal tegenkomt dat vocht absorbeert. Dit resulteert in een vochtige plek die je terug zult zien ergens in de woning.
 • Schimmelvorming:- Schimmels zijn dol op plekken met een hoge luchtvochtigheid. Dit kun je niet alleen zien, maar ook ruiken. Kom jij ergens schimmelplekken tegen? Dan is de kans groot dat dit is ontstaan door een daklekkage.

Wat zijn de oorzaken van een lekkend dak?

De oorzaken van een daklekkage in Meppel kunnen erg uiteenlopend zijn. Met name een lekkage aan een plat dak is iets wat veel voorkomt en waarbij het risico op een daklekkage groot is. Dit komt met name door de vele naden op een plat dak die soms niet goed bestand zijn tegen wisselende weersomstandigheden. Bij vrieskou krimpt de dakbedekking en dakconstructie, terwijl het bij hoge temperaturen juist uitzet. Hierdoor kunnen snel kleine scheurtjes ontstaan.

 • Schade aan het dak:- De meest voorliggende oorzaak is dat er schade aan het dak is ontstaan. Dit is dan voornamelijk schade door weersomstandigheden als bijvoorbeeld storm of simpelweg door ouderdom.
 • Verstopte dakgoot:- Verstopte dakgoten kunnen voor veel narigheid zorgen, waaronder daklekkage. Een verstopte dakgoot wordt vaak veroorzaakt door vuil en bladeren. Wanneer daar veel regen bij valt ontstaan er lekkages.
 • Verouderde schoorsteen of daklood:- Wanneer de randen van de schoorsteen zijn beschadigd kan een daklekkage ontstaan. Daarnaast kan het ook zo zijn dat het daklood is verouderd of verschoven waardoor er vocht bij komt kijken.

Wat zijn de gevolgen van een lekkend dak

Vocht aan het plafond, schimmels op de muur of zelfs een rottende dakconstructie, de gevolgen van een daklekkage in Meppel zijn vaak niet te overzien. Het kan met jouw dak bij een lekkage letterlijk van een regen in de drup gaan. Een lekkage aan een plat dak in meppel kan voor een aantal vervelende situaties zorgen:

 • Groeiende vochtplekken:- Als je een daklekkage zijn vrije loop laat gaan, is het logisch dat er ook steeds meer vocht blijft lekken. Hoe groter de vochtplekken worden, hoe groter het probleem zal worden. Je zult niet alleen het behang moeten vervangen, ook onder het behang moet het probleem worden aangepakt.
 • Steeds meer schimmel:- Dat vochtplekken steeds groter worden geldt eigenlijk ook voor schimmelplekken. Dat schimmel schade aanricht aan jouw woning wist je misschien wel, maar ook voor jou als bewoner kan het grote gevolgen hebben. Naast dat het verwijderen van schimmel een dure en tijdrovende klus is, is het ook niet bevorderlijk voor jouw gezondheid.
 • Loshangend behang:- Als behang ergens niet tegen kan, is het wel vocht. Wanneer vocht zich onder behang nestelt zal een hoop schade ontstaan. En afgebladderd behang in huis geeft nu niet bepaald een verzorgde uitstraling.
 • Rottende dakconstructie:- Jouw daklekkage laten repareren in Meppel is ontzettend belangrijk omdat vocht op lange termijn het hout kan aantasten. Dit zorgt vervolgens weer voor houtrot, waardoor de constructie ernstig verzwakt wordt. Op dat moment zit er niets anders op dan het laten uitvoeren van een dure en tijdrovende reparatie.

Daklekkage repareren in Meppel: zo doen we dat

Omdat geen enkele lekkage hetzelfde is doet Salodak bijna alles op maatwerk. Hoe het herstellen van jouw daklekkage in Meppel in zijn werk gaat, hangt dus ook volledig af van de grootte van de beschadigingen. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat een gewone reparatie wordt uitgevoerd. Hierbij wordt het beschadigde gebied goed geïsoleerd en er wordt een reparatiestuk overheen gebrand. Bij een dakrenovatie daarentegen wordt het dak volledig gerenoveerd, maar je krijgt er wel een dak als nieuw voor terug. Als je liever wilt voorkomen dan genezen, kun je er ook voor kiezen om regelmatig onderhoud te laten plegen door Salodak. Hoe wij te werk gaan wordt natuurlijk altijd besproken met de klant. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

Jouw daklekkage in Meppel laten renoveren door Salodak zorgt ervoor dat je er weer jaren plezier van hebt.

De kosten van lekkage aan het dak laten repareren in Meppel

Bij Salodak begrijpen we dat je graag een indicatie van de kosten wilt hebben. Omdat iedere reparatie zijn eigen kosten met zich meebrengt, zijn de exacte kosten echter lastig te bepalen. Wat betreft de kosten dakdekker is het belangrijk dat er eerst een goed beeld van de schade kan worden geschetst voor een offerte kan worden opgesteld. Een lekkage kan in eerste instantie een kleine reparatie nodig hebben, maar dat er eenmaal op het dak nog meer beschadigingen worden aangetroffen is mogelijk. Andersom kan een reparatie natuurlijk ook kleiner uitvallen dan gedacht. Oftewel, elke klus vraagt om maatwerk. Vermoed jij dat jouw dak lekt? Neem dan zeker contact met ons op. Stuur ons de foto’s door of laat ons langskomen, dan nemen wij een kijkje op het dak.

Stap voor stap verhelpen we jouw lekkage

Bij Salodak verhelpen we jouw daklekkage in Meppel stap voor stap. Om de stappen voor jou te verduidelijken hebben we de stappen binnen het proces op een rijtje gezet. Hoe bestrijden we een daklekkage in Meppel?

 • Stap 1: Het dak lekt - Je komt er achter dat het dak een lekkage heeft. Zo ben je al een aantal vochtplekken tegengekomen en ruikt de ruimte onder het dak naar schimmel. Tijd om in actie te komen!
 • Stap 2: De hulp van Salodak wordt ingeschakeld- Je neemt contact op het Salodak om een afspraak te maken. Wij komen graag bij je langs om de situatie te bekijken zodat we een schatting van de grootte van de lekkage kunnen maken.
 • Stap 3: De offerte- Als de inventarisatie is afgerond kan een op maat gemaakte offerte worden opgesteld. In deze offerte staat precies omschreven wat Salodak gaat doen en wat de kosten zullen zijn.
 • Stap 4: Het uitvoeren van de reparatie- Is de offerte goedgekeurd? Dan gaan we meteen voor jou aan de slag. Dakdekker Salodak voert een uitgebreide reparatie uit zodat je er weer jaren van kan genieten.
 • Stap 5: Het onderhoud- Salodak voert graag regelmatig onderhoud voor je uit. Zo zijn jouw zorgen over de conditie van jouw platte dak als sneeuw voor de zon verdwenen.

Daklekkage in Meppel?

Vraag vrijblijvend informatie of een offerte aan en laat je daklekkage snel verhelpen

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Jouw daklekkage in Meppel laten repareren door Salodak

Salodak is een dakdekker gevestigd in Hoogeveen, met jarenlange ervaring in onderhoud van een plat dak, reparaties, renovaties en de aanleg van nieuwe daken. Daklekkage in Meppel behoort tot één van de vele locaties waar wij ook werkzaam zijn. Daarnaast kun je ook voor daklekkages in Zwolle, Hoogeveen of Beilen bij ons terecht. Bij Salodak hechten we veel waarde aan duurzaamheid en kwaliteit. Je wilt immers niet hetzelfde probleem over een paar jaar weer tegenkomen. Wij zorgen ervoor dat jouw dak in uitstekend staat blijft na een lekkage.

Heb je een vraag over lekkage dak laten repareren in Meppel?

Heb jij vragen aan de dakdekker in Meppel? Of wil je graag meer weten over onze werkwijze? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts staan je graag te woord om antwoord te geven op al je vragen. Als je al kampt met een daklekkage in Meppel en graag advies wil over jouw situatie, denken we graag met je mee.