Daklekkage in Zwolle

Een plat dak moet van goede kwaliteit zijn. Een dak dat lekt, zorgt niet alleen voor vervelende situaties in de regen, het vocht kan ook op plekken gaan zitten waar je het echt niet wilt hebben. Om te voorkomen dat je schimmel en vochtplekken krijgt, moet je dan ook effectief handelen. Daklekkage in Zwolle moet dus met zorg gerepareerd worden en hiervoor heb je een partij nodig die beschikt over de ervaring en kunde die nodig is om de klus snel en netjes te klaren. Salodak is die partij; wij maken je dak snel weer als nieuw.

Daklekkage in Zwolle herstellen?

Salodak helpt snel en effectief, zodat jij weer lang plezier hebt van jouw dak.

Neem contact met ons op

Waarom daklekkage in Zwolle meer is dan alleen wat druppels water

Een plat dak beschermt je tegen de elementen zoals regen, kou en wind. Echter, als het dak lekt wordt die bescherming een stuk minder. Water krijgt de kans om zich door kleine openingen naar binnen te werken en richt daar vervolgens de nodige schade aan. Denk bijvoorbeeld aan schimmelvorming en vochtplekken op het plafond of in de muur. Dat is op zichzelf al vervelend genoeg, maar wanneer je niks doet bestaat de kans dat het water zich nestelt in de dakconstructie. Daar kan het ervoor zorgen dat de constructie gaat rotten, wat weer een heel nieuwe reeks aan problemen met zich meebrengt.

Daklekkage Zwolle voorkom je met behulp van Salodak.

Het herkennen van daklekkage in Zwolle

Daklekkage is lang niet altijd dat zich met luid gerucht aankondigt en dus is het handig als je de wat meer subtiele - of minder subtiele - tekenen van lekkage aan een plat dak weet te herkennen.

 • Schimmelvorming - Heb je een vochtprobleem, dan is schimmel een van de tekenen die dit probleem aankondigt. Schimmel is duidelijk te zien, maar ook erg goed te ruiken. De muffe geur die het afgeeft, kan een teken zijn van daklekkage en dus iets waar je wat mee zal moeten.
 • Vochtplekken - Vochtplekken zijn ook vaak een teken van lekkage aan een plat dak in Zwolle. Kleine of grote kringen verraden dat er iets mis is en dus kan je zoeken naar de oorzaak ervan. Daklekkage kan een belangrijke oorzaak zijn, afhankelijk van waar het vocht zich het meeste ophoudt.

De verschillende oorzaken van daklekkage in Zwolle

De oorzaak van daklekkage in Zwolle kan op meerdere plekken gevonden worden, maar vaak is het wel iets wat je vrij eenvoudig kan vinden. Bij Salodak hebben we veel ervaring in de materie, wat betekent dat we over het algemeen goed weten waar we moeten zoeken. Platte daken hebben altijd kwetsbare punten, die sneller beschadigen dan andere delen van het dak.

 • Schade aan het dak is een veelvoorkomende oorzaak. Die schade kan toegebracht zijn door een storm, door mensen die over het dak hebben gelopen, of gewoon door ouderdom van het platte dak
 • Verstopte dakgoten zijn ook vaak een boosdoener. De dakgoot zit vol bladeren en andere rommel, het water kan zijn gebruikelijke weg niet volgen en stroomt zodoende over het dak.
 • Daklood kan verouderd zijn of verschuiven. wat ervoor zorgt dat het daklood niet langer de beschermende werking heeft.
Daklekkage repareren in Zwolle maakt dat je er weer jarenlang plezier aan kunt beleven.

De gevolgen van een lekkend dak zijn legio

Zoals gezegd kan een lekkend dak grote gevolgen hebben. Vocht op plekken waar geen vocht hoort is eigenlijk altijd een probleem. Iedereen met een natte kelder weet wat we bedoelen en dus is het goed om nog eens even te benadrukken dat ook vocht van boven echt voor vervelende situaties kan zorgen. Enkele voorbeelden:

 • Uitdijende vochtplekken - Vochtplekken gaan groeien naarmate er meer vocht blijft doorlekken. Dat is niet zo gek, maar wel echt een probleem. Ze worden zichtbaar, gaan in het behang zitten en vormen een probleem waar je zo snel mogelijk iets mee zal moeten doen.
 • De schimmel breidt zich uit - Wat geldt voor vochtplekken geldt ook voor schimmel. Schimmelvorming die zich uitbreidt wordt meer en meer een probleem. Niet alleen voor de staat van je huis, maar ook voor jou als bewoner. Schimmel geeft soms allergische reacties en het verwijderen ervan is klusje dat veel tijd en geld kost.
 • Loskomend behang - Vocht drijft behang van de muur. Vocht dat zich onder het behang weet te vestigen is vocht dat voor echte schade zal zorgen. Een huis waarin het behang afbladdert is een huis dat geen welkome indruk biedt.
 • De dakconstructie begint te rotten - Al even aangestipt, maar een groot probleem bij daklekkage in Zwolle. Een rottende dakconstructie kan echt voor hele vervelende situaties zorgen. Houtrot ligt op de loer en doe je hier te lang niets aan, dan zal het dak na verloop van tijd echt van onder tot boven gerenoveerd worden. Een prijzige en tijdrovende klus.

Daklekkage repareren in Zwolle, hoe doen we dat?

De reparatie van een dak kan dus op verschillende manieren gebeuren, want elke beschadiging is uniek. Daarom zorgen we altijd voor maatwerk en zullen we eerst rustig moeten uitzoeken waar de beschadiging vandaan komt, voordat we overgaan tot de reparatie. Die reparaties komen in verschillende gradaties:

 • Een normale reparatie - Een dak laten reparer en is de meest voorkomende opdracht die we krijgen. Hierbij is het dak voornamelijk in prima staat, maar is er een plekje dat behandeld moet worden. Dit soort reparaties bestaat uit het vochtvrij maken van de plek in kwestie, waarna we er een reparatiestukje overheen branden.
 • De dakrenovatie - Is het probleem groter en moet het dak echt grondig onder handen genomen worden, dan moeten we overgaan op de dakrenovatie. Een complete renovatie zorgt ervoor dat het dak weer als nieuw is en dat de zwakke plekken behandeld zijn.
 • Onderhoud - Een andere manier om je dak goed te houden is een plat dak onderhouden. Een plat dak onderhouden is belangrijk om je dak netjes te houden en wie dit goed doet, zal de kans op lekkage tot een minimum beperken.

De kosten van daklekkage repareren in Zwolle

Natuurlijk wil je van tevoren een goed beeld hebben van wat de reparatie gaat kosten. Voor het bepalen van de kosten dakdekker, zullen we eerst een duidelijk plan moeten hebben, zodat we weten waar de lekkage vandaan komt en wat we dus moeten doen om het aan te pakken. Daarom is elke klus maatwerk en zullen we altijd even een kijkje moeten nemen op het dak. Dan weten we precies wat er aan de hand is en wat we dus moeten doen om snel en effectief te een dak te laten repareren. Op die manier is elke klus maatwerk en word je altijd optimaal bijgestaan en geholpen.

Samenvattend: hoe bestrijden we daklekkage in Zwolle?

Om nog een keer een duidelijk beeld te geven van het complete proces, vatten we het graag nog even samen. Hoe bestrijden we daklekkage in Zwolle?

 • Stap 1: het dak lekt - Je hebt uitgevonden dat het dak lekt. Vocht komt op plekken waar het niet hoort, je ruikt schimmel of je ziet vochtplekken in het plafond of in de muur.
 • Stap 2: Salodak wordt ingeschakeld - Je neemt contact op met Salodak, waarna we langskomen en inventariseren hoe het dak erbij ligt en wat we moeten doen om alles weer te herstellen.
 • Stap 3: de offerte - Als we dit goed bekeken hebben, volgt een op maat gemaakte offerte. Hiermee weet je precies wat we gaan doen en wat hiervoor de kosten zullen zijn.
 • Stap 4: het uitvoeren van de reparatie - Heb je de offerte goedgekeurd, dan gaan we voor je aan de slag. We voeren een uitgebreide dakreparatie uit, zodat je dak niet alleen lekvrij is, maar ook weer vele jaren bestand is tegen de elementen.
 • Stap 5: het onderhoud - En om er zeker van te zijn dat je dak je niet meer in de steek laat, zorgen we voor regelmatig onderhoud. Hiermee zijn al je zorgen over het platte dak verdwenen.

Lekkage aan een plat dak in Zwolle?

Salodak helpt zo snel mogelijk bij het verhelpen van lekkages.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Over Salodak

Salodak is een dakdekker die gevestigd is in Hoogeveen. Wij hebben tientallen jaren ervaring in het vak en verzorgen reparaties, onderhoud, renovaties en het aanleggen van volledig nieuwe daken. Daklekkage repareren in Zwolle behoort tot onze specialiteiten en met name op platte daken voelen we ons helemaal thuis. We hechten ook veel waarde aan een kwalitatief hoogwaardige oplossing; bij ons geen half werk of materialen die slecht zijn voor het milieu. In plaats daarvan werken we met duurzaam materiaal en zorgen we ervoor dat ons werk tot in de puntjes verzorgd is. Alleen dan weet je namelijk zeker dat je dak in uitstekende staat blijft nadat er een lekkage is gevonden.

Lekkage aan het dak laten repareren? Salodak staat voor je klaar.

Vragen? Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over onze werkwijze of wil je weten hoe je verder moet nu er daklekkage in Zwolle is gevonden? Neem dan vooral contact met ons op. Ons team staat altijd voor je klaar en helpt waar ze maar kunnen. We hebben allemaal vele jaren ervaring in het vak, wat betekent dat we op alle vragen een passend antwoord hebben waar je mee verder kan. En dat is voor ieders gemoedsrust wel zo fijn.