EPDM dak repareren

Heb jij schade aan jouw EPDM dak en is als gevolg van ouderdom lekkage ontstaan? Dan is het belangrijk dat jouw dak zo snel mogelijk een reparatie ondergaat. Zo voorkom je een nog grotere waterschade en hoge reparatiekosten. Salodak kan jouw EPDM dak repareren door het te vervangen met bitumen of pvc/kunststof. Met meer dan 20 jaar ervaring maken we jouw dak weer als nieuw.

EPDM dak laten repareren?

Je EPDM dak laat je vakkundig repareren door de vakman.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

EPDM dakbedekking: wat is dat eigenlijk?

De naam ‘EPDM’ is een afkorting voor Ethyleen, Propyleen, Dieën en Monomeer, de grondstoffen waaruit deze vorm van dakbedekking bestaat. EPDM dakbedekking is één van de soorten dakbedekking die behoren tot duurzame opties bij het bedekken van een plat dak. Het is dan ook hard op weg om de toppositie in de dakenmarkt te behalen. Toch is het zo dat elk voordeel, ook zijn nadeel kent.

EPDM dakbedekking is een hoogwaardig materiaal gemaakt van A-kwaliteit rubber. Je bent dus verzekerd van een goede kwaliteit, maar dat betekent ook dat het vrij duur is in verhouding met bijvoorbeeld een bitumen dak. Bij Salodak werken we met dakreparatie met bitumen en kunststof. Dit wordt door ons ervaren bedrijf vakkundig geplaatst en is zeer betrouwbaar, uiterst waterdicht materiaal. Het materiaal heeft een lang bewezen levensduur en is enorm sterk.

Waarom een EPDM dakbedekking ook nadelen bevat

Veelzijdig inzetbaar, waterdicht, lichtgewicht én duurzaam; EPDM dakbedekking lijkt alleen maar voordelen te kennen. Echter is het zo dat wanneer een dak met EPDM vraagt om een reparatie, er verschillende nadelen bij komen kijken. Het is goed om de EPDM dakbedekking nadelen te kennen, om uiteindelijk een weloverwogen keuze te kunnen maken.

EPDM heeft een sterke geur

Met name in de eerste paar weken na het aanbrengen van EPDM dakbedekking kun je een sterke rubber geur ruiken. Dit kan als vervelend worden ervaren. De geur zal steeds meer vervagen, tot je het niet meer ruikt.

EPDM is gevoelig voor mechanische beschadigingen

EPDM is zeer gevoelig voor mechanische beschadigingen en zodoende bijvoorbeeld erg kwetsbaar in combinatie met zonnepanelen. Wil je zonnepanelen bovenop je EPDM dakbedekking laten plaatsen? Dan is de kans groot dat jouw dakbedekking zal beschadigen.

EPDM is gevoelig voor chloor

Dakbedekking van EPDM is bijzonder gevoelig voor aantasting door chloor en dat maakt het gebruik van chloorhoudende middelen op het dak geen verstandige keuze. Staat jouw overkapping of tuinhuis vlakbij een zwembad? Dan is het niet handig om EPDM dakbedekking te gebruiken.

Wanneer je EPDM dakbedekking wilt laten repareren, helepn wij van Salodak je graag?

Waarom kiezen we dan voor kunststof of bitumen over EPDM?

Om een plat dak te repareren kiest Salodak doorgaans voor kunststof of bitumen over EPDM. Zo ben je altijd verzekerd van een hoge kwaliteit dakbedekking en kunnen we jouw dak geven wat het écht nodig heeft en dat is betrouwbare dakbedekking.

  • Bitumen dakbedekking:- Bitumen is de meest voorkomende en betrouwbare vorm van dakbedekking. Het is supersterk materiaal en waterdicht. Daarnaast is het gemakkelijk te vervangen of te herstellen wanneer er schade ontstaat en is het een stuk goedkoper dan EPDM. Echter wordt over een bitumen dakbedekking gezegd dat het in vergelijking met EPDM een vrij korte levensduur heeft. EPDM is dan wel milieuvriendelijk materiaal, maar EPDM-folies doorgaans zwart, wat veel minder rendement geeft dan daken uitgevoerd in een lichtere kleur.
  • PVC/kunststof dakbedekking:- Voor lichte dakconstructies maakt Salodak gebruik van kunststof dakbedekking. Er is een grote keuzemogelijkheid op het gebied van kleuren. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor het UV-bestendige wit voor jouw PVC dak, wat een isolerende werking heeft. Ook is het Onderhoudsvriendelijk, en hoef je het maar twee keer per jaar te reinigen met alleen water. Het gaat wel iets minder lang mee dan een EPDM dakbedekking, maar is daarentegen wel een betaalbare dakbedekking en volledig recyclebaar.

Het verschil tussen EPDM en bitumen plaatsen

Het grote voordeel van EPDM is dat in één stuk wordt aangebracht. Er zijn geen verschillende lagen, waardoor er geen naden zijn en de kans op lekken uiterst minimaal is. Echter moet EPDM dakbedekking door de grootte van de folie altijd met twee personen worden geplaatst. Ook moet het geplaatst worden bij droog weer om te voorkomen dat er regenwater of vocht onder de hoeken of dakranden of doorvoeren kan komen tijdens het plaatsen.

Daarnaast is ook niet ieder dak geschikt voor EPDM dakbedekking. Een plat dak kan op verschillende manieren worden opgebouwd en er zijn verschillende materialen om een dak waterdicht te maken. Tijdens de bouw moet je dus goed rekening houden met de juiste opbouw. De meest bekende dakbedekking is nog steeds een bitumen daklaag. Het kan voorkomen dat er op een bestaande laag bitumineuze dakbedekking een nieuwe laag EPDM wordt gelijmd, terwijl deze helemaal niet geïsoleerd is. EPDM dakbedekking heeft een dampdichte eigenschap en zodra er vocht tussen de oude dakbedekking laag en nieuwe EPDM ontstaat gaat het krimpen.

EPDM dakbedekking laten vervangen: zelf doen of uitbesteden?

Al de kleinste beschadigingen en scheurtjes kunnen voor vochtproblemen zorgen. Bij een flinke regenbui komt het regenwater bijvoorbeeld zo naar binnen. De schade die hierdoor binnen ontstaat, is vaak enorm. Hoe deze beschadigingen ontstaan is lastig op te sporen zonder de juiste apparatuur. De Salodak dakdekkers vinden de beschadigingen in een handomdraai en kunnen snel jouw EPDM dak repareren.

  • Door een ervaren dakdekkers bedrijf in te schakelen bespaar je een hoop tijd en energie
  • De dakdekker werkt met specialistische gereedschappen en materialen die je zelf niet hoeft aan te schaffen
  • Je weet zeker dat de rest van het dakoppervlak tijdens de reparatie niet zal beschadigen

Jouw EPDM reparatie laten uitvoeren door Salodak

Wil jij jouw plat dak repareren? Laat dan jouw EPDM dak repareren door Salodak. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij je uitstekend informeren en adviseren rondom jouw dakreparatie. Bij een beschadigd plat dak door ouderdom of weersinvloeden komen we snel in actie zodat jij niet langer meer in de kou zit. We leveren werk van hoge kwaliteit doordat wij werken met de beste materialen en producten.

Naast dakreparatie houden wij ons ook bezig met dakonderhoud, dakrenovatie, dakisolatie en kunnen we je helpen bij het plaatsen van een nieuw plat dak op je aanbouw, schuur, carport of ander bijgebouw. Neem dus gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Wil je toch je huidige EPDM dak laten repareren, dan helpen we je graag bij het vinden van de juiste partij.

EPDM dak laten repareren?

Je EPDM dak laat je vakkundig repareren door de vakman.

Vraag een vrijblijvende offerte aan