Daklekkage in Assen

Bij een plat dak is het belangrijk dat deze in goede staat blijft verkeren, omdat de gevolgen van een slecht onderhouden dak bijzonder vervelend kunnen zijn. Heb je daklekkage in Assen, dan zal je snel moeten handelen. Doe je dat niet, dan kan het vocht een zeer negatieve invloed hebben op de staat van je dak, de dakconstructie, de muren en het plafond. Gelukkig zorgt Salodak ervoor dat je dak snel hersteld wordt en de lekkage wordt gestopt.

Daklekkage in Assen?

Salodak komt je dak snel en vakkundig herstellen

Vraag een vrijblijvende offerte aan

De nadelen van daklekkage in Assen

Wie last van daklekkage heeft, zal dat snel merken. Maar wat zijn de oorzaken eigenlijk? Meestal begint het met een kleine beschadiging, die op zichzelf niet zo dramatisch lijkt. Echter, blijft die beschadiging lang onbehandeld, dan kan het uitgroeien tot iets veel groters. De problemen die door daklekkage in Assen worden veroorzaakt gaan vaak veel verder dan een paar druppels. Het water gaat in de muren zitten, het vormt een vochtplek op het plafond en wie echt pech heeft, zal zien dat het water de staat van de dakconstructie aantast. En gebeurt dat, dan ben je echt ver van huis en is het repareren een behoorlijk prijzige klus.

Een kleine beschadiging aan het dak, kan leiden tot een flinke daklekkage in Assen.

Hoe ontstaat daklekkage in Assen?

Als we daklekkage repareren in Assen moeten we eerst weten wat de oorzaak is. En natuurlijk komen die oorzaken in verschillende vormen. In de regel gaat het vaak om drie oorzaken. Allereerst is er een beschadiging van buitenaf, misschien veroorzaakt door een storm die allerlei rotzooi op het dak waait. Ten tweede is er de mogelijkheid van verstopte dakgoten, die het water op het dak dwingen omdat het niet weg kan. Tenslotte is er het oude dakleer of daklood. Dit kan aan het einde van zijn levensduur een stuk minder effectief zijn en zorgen voor lekkage.

Hoe is daklekkage in Assen te herkennen?

De oorzaken van daklekkage in Assen zijn legio - daar komen we snel op terug - maar hoe herken je het eigenlijk? Hoe merk je dat het dak lekt, zonder dat je last hebt van de overduidelijke signalen? Eigenlijk zijn er twee duidelijke pijlers.

 • Schimmelvorming - Allereerst is er de schimmelvorming. Als vocht de kans krijgt om ergens door te dringen, zal je dat kunnen zien aan de schimmel. Ook zal je het goed kunnen ruiken. Schimmel heeft een duidelijke, muffe geur die je van verre kan herkennen.
 • Vochtplekken - Vochtplekken vormen een andere duidelijke aanwijzing. Waar vochtplekken ontstaan, is vaak een duidelijke oorzaak te vinden. De kringen die ontstaan verraden dat er een duidelijk probleem aan het ontstaan is. Daklekkage kan hier een oorzaak van zijn.

De gevolgen van daklekkage in Assen

Wat zijn eigenlijk de duidelijke gevolgen van daklekkage in Assen? De subtielere signalen hebben we al behandeld, maar als deze lekkage niet wordt hersteld ga je veel minder subtiele signalen krijgen. Denk maar aan:

 • Groeiende vochtplekken - Kleine vochtplekken zijn vervelend genoeg, maar als je niks doet worden ze natuurlijk alleen maar groter. Een plekje wordt een plek en als dit in het behang gaat zitten moet het behang vervangen worden, terwijl je ook de muur onder het behang moet behandelen.
 • Schimmel neemt toe - En net zoals dat met vochtplekken gaat, gaat het ook met schimmel. De plekken worden steeds groter en daarmee groeit ook de overlast. Schimmel kan vervelende gevolgen hebben voor je gezondheid, want wie er gevoelig voor is kan problemen krijgen met de longen.
 • Loskomend behang - Als vocht onder het behang gaat zitten, zal het behang uiteindelijk loslaten. Dat is een van de vervelende oorzaken van daklekkage in Assen en het zorgt voor veel extra werk.
 • De dakconstructie gaat rotten - Een rottende dakconstructie is bijzonder vervelend, omdat het de hele basis van je dak is. En het moeten repareren van een dakconstructie is een prijzige klus, die nog bovenop de kosten van het aanpakken van het dak komt. Wees er daarom erg snel bij als je merkt dat het dak lekt, want voor je het weet zit je met een hele rits aan nieuwe problemen.
Wanneer je een daklekkage in Assen signaleert kunnen de gevolgen enorm zijn, schakel daarom tijdig een dakspecialist in.

Daklekkage repareren in Assen

Bij Salodak zijn we gespecialiseerd in het repareren van daklekkage. Lekkage aan een dak repareren in Assen kan op allerlei manieren gebeuren, afhankelijk van de oorzaak. Als de beschadiging relatief klein is, is de reparatie dat ook. Maar is de lekkage juist een onderdeel van een veel groter probleem, dan zal het repareren ervan ook wat meer tijd in beslag nemen. Alles gebeurt natuurlijk in goed overleg, zodat je altijd weet waar je aan toe bent.

Hoe kan je daklekkage repareren in Assen?

Het mag duidelijk zijn; net zoals alle verschillende lekkages op diverse manieren kunnen ontstaan, zijn ook de reparaties bijzonder divers. De grootte en gevolgen van de lekkage bepaalt hoe we het gaan doen.

 • Een eenvoudige reparatie is gelukkig de meest voorkomende klus. Dit doen we als de lekkage nog vrij klein is en op tijd is ontdekt. De beschadiging in kwestie wordt hierbij ge├»soleerd, waarna er een reparatiestukje over wordt gebrand. Dit dakleer zorgt ervoor dat de lekkage direct gestopt wordt. Plat dakreparatie gebeurt vaak snel en doeltreffend.
 • Een dakrenovatie is nodig als het probleem groter is dan alleen een kleine lekkage. In dat geval wordt de staat van het dak nauwkeurig onderzocht en wordt gekeken waar de lekkage allemaal invloed op heeft gehad. Een renovatie van het dak is vaak een vrij uitgebreide klus, maar het zorgt er wel voor dat je dak weer in nieuwstaat verkeert. Ook de isolatie van het plat dak wordt hierbij aangepakt.
 • Regelmatig onderhoud is altijd nodig, maar als je het door Salodak laat doen, zal je zien dat het dak gewoon altijd in prima staat verkeert en je niet bang hoeft te zijn voor eventuele problemen. En mocht het dak bij een calamiteit toch beschadigd raken, dan zijn we er natuurlijk als de kippen bij. Onderhoud van een plat dak is belangrijk en helpt enorm met het voorkomen van problemen.

Wat kost lekkage plat dak repareren in Assen?

Natuurlijk brengt elke vorm van reparatie bepaalde kosten met zich mee en wil je van tevoren weten waar je aan toe bent qua kosten dakdekker. Echter, elke reparatie is maatwerk en dus zullen we altijd eerst een duidelijk beeld moeten hebben van wat ervoor nodig is om alles goed te herstellen. Daarom maken we altijd een op maat gemaakte offerte, zodat je precies weet wat je kan verwachten. We kijken hierbij naar de oorzaak van de lekkage en de tijd en moeite die het gaat kosten om de lekkage van een plat dak in Assen te repareren. Wees gerust, als je een offerte opvraagt ben je verder niks verplicht.

Samenvattend: hoe gaan we te werk?

Nog even ter samenvatting: hoe gaan we precies te werk als we daklekkage repareren in Assen? Wat zijn de stappen voor lekkage aan een plat dak repareren?

 • Je merkt dat het dak lekt - Er komen vochtplekken op de muur of in plafonds of het drupt. Het is tijd voor actie.
 • Je schakelt Salodak in - Salodak komt langs en schat in hoe erg de lekkage is en wat eraan moet gebeuren.
 • Salodak maakt een offerte - Is de inschatting gemaakt, dan volgt de offerte. Je weet zodoende precies waar je aan toe bent en kan beslissen of je verder gaat met de offerte of niet.
 • De reparatie wordt uitgevoerd - Is de offerte goedgekeurd, dan kunnen we de reparatie gaan uitvoeren. De daklekkage in Assen wordt verholpen.
 • Onderhoud wordt gepleegd - Nadien wordt er onderhoud gepleegd aan het dak, zodat de lekkage niet meer terugkeert.
Lekkage aan het dak in Assen laten repareren? Salodak staat voor je klaar.

Over Salodak

Salodak is een dakdekker die in Assen opereert en beschikt over tientallen jaren ervaring in het vak. Die ervaring brengt kennis en kunde met zich mee, die zorgt voor uitstekende renovaties, reparaties en ook de mogelijkheid om een nieuw dak aan te laten leggen. Wij hechten altijd grote waarde aan een kwalitatief hoogwaardige oplossing, zodat je bij ons nooit bang hoeft te zijn dat er half werk wordt verricht.

Vragen? Neem contact met ons op

Wil je lekkage aan een plat dak repareren in Assen? Zoek je een goede dakdekker in Assen? Wil je advies over hoe je daklekkage in Assen kunt voorkomen? Neem dan vooral contact met ons op. Onze medewerkers hebben ruime ervaring in het vak en staan altijd voor je klaar om je te helpen met al je vragen. We vinden het belangrijk dat je altijd goed weet waar je aan toe bent en dus beantwoorden we al je vragen met liefde, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Daklekkage laten repareren in Assen?

Salodak is de specialist in het verhelpen van lekkage aan het platte dak en zorgt ervoor dat je dak weer jaren meegaat.

Vraag een vrijblijvende offerte aan