Daklekkage Overijssel

Heb je te maken met een daklekkage in Overijssel? Dan is het belangrijk om meteen actie te ondernemen. Doe je dat niet, dan kunnen meubels en apparaten worden aangetast en schimmelvorming ontstaan. Als dakdekkersbedrijf hebben wij meer dan 20 jaar ervaring in dakonderhoud, het renoveren van daken en het herstellen van een dak bij een lekkage. Wij zorgen ervoor dat de lekkage van jouw dak binnen no-time is verholpen.

Daklekkage in Overijssel?

Salodak helpt je graag verder.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Voorkom ernstige schade en pak jouw daklekkage in Overijssel aan

Heel veel woningen in Nederland zijn naast een hellend dak ook voorzien van een plat dak. Hellende daken beschikken vaak over stevige dakpannen, maar bij een plat dak is dat niet mogelijk. Hierdoor kan een plat dak soms gevoeliger zijn voor lekkage. Vochtplekken aan de muur, loszittend behang en zelfs het rotten van constructies behoren tot de vervelende gevolgen van zo’n daklekkage in Overijssel.

Mensen met een gevoelige gezondheid kunnen de gevolgen van daklekkage ook ervaren. Als de ruimte onder het dak ook nog eens muf of vies begint te ruiken, is het echt tijd om in actie te komen. De Salodak dakdekkers doen er alles aan om jouw dak weer waterdicht te maken en het water buiten te houden.

Lekkage aan een plat dak herkennen

Vrijwel iedereen heeft wel eens te maken met een lekkend dak. En je eenmaal een lekkage aan jouw platte dak hebt, kun je die op de volgende manieren herkennen:

 • Schimmelvorming - Als je het repareren van jouw daklekkage in Overijssel uitstelt, zal je vanzelf schimmelvorming tegenkomen. De geur is muf en zeer herkenbaar. Daarnaast geeft schimmel ook altijd schimmelplekken af, dus daar kun je het ook aan herkennen.
 • Vochtplekken - Naast schimmelvorming zijn ook vochtplekken een teken van daklekkage. Vochtplekken verschijnen in de meeste gevallen op de muur of het plafond. Afhankelijk van waar dat vocht zich ophoudt, kan daklekkage een duidelijke oorzaak zijn.
Jouw daklekkage in Overijssel snel laten oplossen? Salodak is jou met ruim 20 jaar ervaring graag van dienst.

De oorzaken van een lekkage aan een plat dak in Overijssel

Een lekkage aan een plat dak in Overijssel kan vele oorzaken hebben. Bij vrieskou krimpt je dakbedekking en dakconstructie en bij warm weer zet het materiaal uit. Hierdoor ontstaan snel kleine scheurtjes op de naden van bitumen platte daken. Wanneer er dan na flink veel regen een laag water op het plat dak staat, is de kans op een dak lekkage groot. Heb je een plat dak die ouder dan 10 jaar zijn? Dan loop je het meeste kans op lekkages. Maar wat zijn nog meer oorzaken van een reparatie aan een plat dak in Overijssel?:

 • Schade aan de dakbedekking door storm, of simpelweg door ouderdom
 • Een verstopte dakgoot, dat water dwingt om ergens anders langs te stromen
 • Verouderd of verschoven daklood, dat niet langer beschermd zoals het ontworpen is

Vaak ligt een van deze drie mogelijkheden ten grondslag aan de daklekkage in Overijssel. Meestal gaat het om een beschadiging, vaak veroorzaakt door ouderdom of een storm. En zodra we de schade hebben geconstateerd, kunnen we beginnen met de lekkage aan het dak repareren in Overijssel. Wij nemen jouw zorgen volledig uit handen.

Wat zijn de gevolgen van daklekkage in Overijssel?

Gevolg komt altijd na oorzaak. Wacht daarom niet te lang en schakel de hulp in van onze specialisten. De oorzaak van de lekkage wordt op een professionele manier aangepakt, waarbij de waterschade gegarandeerd wordt verholpen. Een aantal voorbeelden van gevolgen van een lekkage plat dak zijn:

 • Groeiende vochtplekken: - Als je het reparen van jouw dak in Overijssel blijft uitstellen, blijft het vocht ook doorlekken. Omdat vochtplekken blijven groeien worden ze ook steeds meer zichtbaar en verschijnen ze in het behang.
 • Steeds meer schimmel: - Ook schimmel blijft groeien als je het op zijn beloop laat. Dat heeft niet alleen gevolgen voor jouw woning, maar ook voor de inwonenden. Het verwijderen van schimmel is een tijdrovende klus en het kan allergische reacties oproepen. Onderneem dus zo snel mogelijk actie.
 • Loskomend behang: - Behang en vocht zijn samen geen goede combinatie. Vocht dat zich onder het behang weet te vestigen veroorzaakt schade en zal uiteindelijk afbladderen.
 • Je dak begint te rotten: - Het meest ernstige gevolg van een daklekkage in Overijssel is dat het kan beginnen met rotten. Als je de signalen blijft negeren, gaat vocht zich in jouw dakconstructie vestigen. Zodra het begint te rotten moet je de constructie compleet laten renoveren en dat is een tijdrovende, prijzige klus.

Lekkage aan jouw dak in Overijssel laten repareren

Je kunt beter voorkomen dan genezen. Hier bedoelen we mee dat je jouw dak in goede staat moet houden door op tijd de juiste maatregelen te nemen. Vermoed je dat jouw dak lekt? Grijp dan snel in. Ga niet zelf het dak op, maar laat de ervaren dakdekkers van Salodak hiernaar kijken. Wij kijken altijd eerst of de lekkage in Overijssel kan worden opgelost met een reparatiestukje of dat er een grotere reparatie moet worden uitgevoerd. Dit doen we altijd in overleg met jou als klant, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Om jouw daklekkage in Overijssel te repareren kijken we altijd eerst samen naar jouw situatie ✓ Hoge kwaliteit

Daklekkage reparen in Overijssel: zo gaat dat

De ene lekkage is de andere niet en daarom kijken we altijd eerst naar welke vorm van renovatie voor jou van toepassing is. We kijken altijd eerst waar de lekkage vandaan komt, voor we aan de slag gaan.

 • Reparatie - In dit geval is het dak nog in prima staat en gaat het om een kleine plek dat de lekkage veroorzaakt. Dit soort reparaties bestaat uit het vochtvrij maken van de plek in kwestie, waarna we er een reparatiestukje overheen branden.
 • De dakrenovatie - Als het probleem na inspectie toch groter blijkt te zijn, gaan we over op een dakrenovatie. Het laten repareren van jouw platte dak in Overijssel zorgt ervoor dat jouw dak weer als nieuw is. Ook worden zwakke plekken nagekeken en behandeld, zodat je je daarover geen zorgen meer hoeft te maken.
 • Onderhoud - Wil je lekkages op jouw platte dak voorkomen? Dan is een plat dak onderhouden zeer belangrijk.

Wat kost het oplossen van een daklekkage?

Jij vraagt je nu vast af: wat kost een dakdekker om mijn daklekkage op te lossen? Afhankelijk van de ernst van de daklekkage en de staat van jouw dak kun je de daklekkage plaatselijk laten dichten. Hoe complexer de situatie, en hoe langer het duurt voor het lek gevonden is, des te hoger de kosten. Voor een prijsvoorstel op maat kun je het beste even contact met ons opnemen. Door ons foto’s te versturen of door ons langs te laten komen kunnen wij de situatie bekijken en jou een prijsindicatie geven. Zo hebben wij een goed beeld van de schade.

Samenvattend: hoe bestrijden we daklekkage in Overijssel?

Om nog een keer een duidelijk beeld te geven van het complete proces, vatten we het graag nog even samen. Hoe bestrijden we daklekkage in Overijssel?

 • Stap 1: je ontdekt een lekkage - Je hebt uitgevonden dat het dak lekt. Vocht komt op plekken waar het niet hoort, je ruikt schimmel of je ziet vochtplekken in het plafond of in de muur.
 • Stap 2: je schakelt Salodak in - Je neemt contact op met Salodak, waarna we langskomen en inventariseren hoe het dak erbij ligt en wat we moeten doen om alles weer te herstellen.
 • Stap 3: je vraagt een offerte aan - Als we dit goed bekeken hebben, volgt een op maat gemaakte offerte. Hiermee weet je precies wat we gaan doen en wat hiervoor de kosten zullen zijn.
 • Stap 4: Salodak voert de reparatie uit - Heb je de offerte goedgekeurd, dan gaan we voor je aan de slag. We voeren een uitgebreide dakreparatie uit, zodat je dak niet alleen lekvrij is, maar ook weer vele jaren bestand is tegen de elementen.
 • Stap 5: Salodak voert regelmatig onderhoud uit - En om er zeker van te zijn dat je dak je niet meer in de steek laat, zorgen we voor regelmatig onderhoud. Hiermee zijn al je zorgen over het platte dak verdwenen.

Jouw daklekkage in Overijssel aanpakken?

Ben je overtuigd en wil je jouw plat dak laten repareren? Dan is Salodak jou hiermee graag van dienst. Wij hebben ruime ervaring in het verzorgen van reparaties, onderhoud en renovaties en zijn dus de beste partij om in te schakelen als je daklekkage wilt repareren in Overijssel. Of je nu woont in Deventer, Kampen of Almelo, bij ons ben je gegarandeerd van kwaliteit en ben jij weer jarenlang voorzien van een dak in perfecte staat.

Ben je juist op zoek naar een partij voor een daklekkage in Zwolle? Of wil je een lekkage plat dak in Hardenberg uitbesteden? Ook dan ben je bij Salodak aan het juiste adres. We vinden het belangrijk dat je goed weet waar je aan toe bent, voordat wij de ladder tegen je huis, schuur of garage gaan zetten. Neem dus gerust contact met ons op zodat wij al je vragen kunnen beantwoorden.

Daklekkage in Overijssel?

Vraag vrijblijvend informatie of een offerte aan en laat je daklekkage snel verhelpen

Vraag een vrijblijvende offerte aan