Dakonderhoud bedrijfspanden

Slijtage en weersinvloeden zorgen ervoor dat je dak na verloop van tijd problemen gaat vertonen en dat deze minder lang meegaat. Periodiek dakonderhoud voor bedrijven is essentieel om ervoor te zorgen dat het dak van jouw bedrijfspand veilig en functioneel blijft. Met meer dan 20 jaar ervaring in de dakbedekking branche, gediplomeerd en met kennis van zaken staan onze dakdekkers klaar voor jouw bedrijfspand.

 • Persoonlijk advies op maat
 • Gecertificeerde dakdekkers
 • Gratis dakinspectie en offerte op maat

Dakonderhoud voor jouw bedrijfspand?

Laat het dak periodiek onderhouden door de specialisten van Salodak.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Jouw bedrijfspand heeft professioneel dakonderhoud nodig

Daken van bedrijven beslaan over het algemeen flinke oppervlaktes en krijgen daarmee een boel te verduren. Zo kan het door weersomstandigheden komen dat het hemelwaterafvoersysteem niet meer goed functioneert. Als het water op het dak dan niet meer goed afgevoerd kan worden, kan het dak te zwaar worden met alle rampzalige gevolgen van dien. Denk hierbij aan lekkages en beschadigde dakplaten.

Het dak boven je bedrijf heeft meer belangrijke functies dan je misschien denkt. Het beschermt niet alleen tegen regen en zon, maar speelt ook een grote rol in hoe efficiënt je pand omgaat met energie en wat het uitstraalt naar (potentiële) klanten. We vertellen je hieronder meer over de waarde van dakonderhoud.

Het bedrijfspand is het visitekaartje van je bedrijf. Een goed onderhouden dak is dan ook erg belangrijk.

De waarde van dakonderhoud van jouw kantoor

Een dakrenovatie kan wonderen doen voor je bedrijfspand. Het is niet alleen een uiterlijke verbetering maar ook een praktische investering die lekkages voorkomt, de isolatie verbetert, en de energierekening verlaagt. Bovendien verhoogt een gerenoveerd dak de duurzaamheid van het gebouw tegen weersinvloeden en kan het bijdragen aan een lagere verzekeringspremie. Kortom, dakrenovatie is een slimme zet die op verschillende niveaus voordelen biedt.

Bedrijfspand dakonderhoud is belangrijk omdat:

 • Voorkomen van kostbare reparaties: Door vroegtijdige detectie van problemen worden grote en dure reparaties voorkomen.
 • Verlenging van de levensduur van het dak: Regelmatig onderhoud houdt het dak in topconditie, wat de levensduur aanzienlijk verlengt.
 • Verbetering van energie-efficiëntie: Goed onderhoud kan helpen de energiekosten te verlagen door te zorgen voor adequate isolatie en ventilatie.
 • Vermindering van risico's op lekkages en waterschade: Door het vroegtijdig opsporen van problemen kunnen lekkages en daarmee samenhangende schade worden voorkomen.
 • Veiligheid: Een goed onderhouden dak zorgt voor een veilige omgeving voor werknemers, klanten en bezoekers door het risico op instorten en andere veiligheidsrisico's te minimaliseren.
Om kostbare reparaties aan het dak van je bedrijfspand te voorkomen, is periodiek dakonderhoud erg belangrijk.

De RC waarde als nieuwe harde eis

Ook de RC waarde van een dak is belangrijk. Deze weergeeft namelijk de warmte weerstand. Wanneer er veel warmte uit een constructie lekt, heeft dit negatieve gevolgen voor jouw pand. Eerder was het mooi als een gebouw aan bepaalde eisen betreffende de duurzaamheid zou voldoen. Vandaag de dag is de periode van vrijblijvendheid voorbij. In het nieuwe bouwbesluit staat opgenomen dat de RC waarde kantoorpanden minimaal 6,3 moet zijn.

 • Vloer Rc = 3,7 m²K/W (was Rc = 3,5 m²K/W)
 • Gevel Rc = 4,7 m²K/W (was Rc = 4,5 m²K/W)
 • Dak Rc = 6,3 m²K/W (was Rc = 6,0 m²K/W)

De RC-waarde van jouw kantoor wordt aanzienlijk vergroot door het plaatsen van dakisolatie platen van PU (polyurethaan) of PIR (polyisocyanuraat) onder de dakbedekking. Beide soorten isolatieplaten bieden een hoge isolatiewaarde, waardoor stookkosten lager worden. Daarnaast nemen ze geen vocht op en zijn ze brandveilig.

Isolatie van daken met bestaande zonnepanelen

Is het dak voorzien van zonnepanelen? De isolatie van een dak met reeds geïnstalleerde zonnepanelen vereist een zorgvuldige aanpak. Voordat er overgegaan wordt tot het aanbrengen van isolatie, is het essentieel om een grondige dakopname uit te voeren, ook wel bekend als een EPS-steekproef. Dit helpt om de huidige staat van het dak en de onderliggende materialen in kaart te brengen. In de praktijk zien wij dat opdrachtgevers, die zonnepanelen op hun bestaande dak hebben laten plaatsen, vaak al binnen enkele jaren te maken krijgen met lekkages en waterschade. Dit kan leiden tot aanzienlijke kosten en zelfs productiestilstand.

Om dergelijke problemen voor te zijn voeren we een dakopname uit. Dit is een onderzoek waarbij we zowel aan de binnen- als buitenzijde van het dak een visuele inspectie uitvoeren. Met behulp van een scanner wordt de vochtigheid binnen de dakopbouw gemeten. Indien nodig wordt er een insnijding gemaakt om de lagen van het dak te beoordelen en te controleren op vocht in de isolatie. Van de bevindingen wordt een gedetailleerd rapport opgesteld, inclusief foto's, waarna in overleg met de betrokken partijen een eindadvies en een kostenraming voor eventuele herstelwerkzaamheden wordt voorbereid.

Ook voor dakisolatie van je bedrijfspand staat Salodak voor je klaar.

Dak onderhouden bedrijfspand: wat zijn de kosten?

Voor veel bedrijven is, als het gaat om onderhoud aan het bedrijfspand, het dakonderhoud helaas een sluitpost op de begroting. Meer in het oog springende zaken als gevels, deuren, ramen en de muren binnen en buiten krijgen voorrang. Toch is het een investering die zichzelf terugbetaalt door de levensduur van het dak te verlengen en kostbare schade in de toekomst te voorkomen. De kosten van dakonderhoud kunnen echter variëren afhankelijk van verschillende factoren.

Factoren die de kosten beïnvloeden:

 • Grootte en type dak: Grotere daken en daken met complexe structuren of materialen kunnen meer kosten met zich meebrengen vanwege de toegenomen arbeid en materialen die nodig zijn.
 • Toestand van het dak: Daken die in slechte staat verkeren vereisen vaak uitgebreidere reparaties die de kosten kunnen opdrijven.
 • Regelmaat van onderhoud: Regelmatig onderhoud kan helpen grote reparaties en dus hogere kosten te voorkomen. Verwaarloosde daken kunnen op de langetermijnduurder uitvallen.
 • Locatie van het pand: De toegankelijkheid en geografische locatie van het pand kunnen ook invloed hebben op de kosten. Afgelegen gebieden of moeilijk bereikbare daken kunnen leiden tot hogere prijzen.

Offerte aanvragen?

Wil je weten wat het kost om het dak van je bedrrijfspand te onderhouden? Vraag dan een offerte op maat aan.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Zp pakken we het aan

 • Inspectie en evaluatie: Een essentiële eerste stap waarbij onze dakdekkers jouw dak en de dakbedekkingen inspecteert om de staat vast te stellen en problemen te identificeren.
 • Planning en voorbereiding: Gebaseerd op de inspectie wordt een gedetailleerd plan opgesteld, inclusief tijdlijn en kosten.
 • Uitvoering: De daadwerkelijke renovatie, uitgevoerd door een ervaren dakdekker.
 • Afwerking en kwaliteitscontrole: Een grondige controle om te verzekeren dat het dak weer jaren mee kan.

Zakelijk dakonderhoud door Salodak

De dakdekkers van Salodak begrijpen dat elk dak uniek is. Wij bieden een scala aan diensten die speciaal zijn aangepast aan de unieke behoeften van jouw bedrijfspand. Van het repareren van lekkages tot het volledig renoveren van platte en hellende daken, wij staan klaar om de veiligheid en efficiëntie van het dak te garanderen.

Onze diensten

 • Renoveren van platte daken
 • Repareren van daklekkages
 • Isoleren van daken
 • Vervangen van– dakpannen

Meer informatie

Heb je vragen over dakonderhoud of wil je meer weten over onze diensten en tarieven? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn dé dakdekker voor bedrijven en staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van een gedetailleerde, op maat gemaakte offerte die past bij de specifieke eisen van jouw bedrijfspand.

Dakdekker voor jouw bedrijfspand?

Neem contact met ons op!

Vraag een vrijblijvende offerte aan