Bitumen dak repareren

Vertoont jouw bitumen dak scheuren of blazen? Dan is het belangrijk om het dakleer zo snel mogelijk te herstellen. Met onze expertise in het bitumen dak repareren zorgen we ervoor dat uw dak snel en vakkundig gerepareerd wordt, waardoor u weer jarenlang beschermd bent tegen alle weersomstandigheden.

Bitumen dak laten repareren?

Jouw bitumen dak reparatie uitbesteden aan een professional.
Vraag vrijblijvende informatie of een offerte aan

Wat is bitumen dakbedekking?

Bitumen, ook bekend als teer, is een veelgebruikt materiaal voor platte daken. Het staat met name bekend om zijn duurzaamheid en waterdichte eigenschappen, waardoor het een sterke bescherming biedt tegen de elementen. Echter is het zo dat als de dakbedekking sporen van slijtage vertoont, het belangrijk is dit zo snel mogelijk aan te pakken. Anders heb je kans op een plat dak lekkage, met als gevolg grote schade aan je dakconstructie.

Is het bitumen dakbedekking op je plat dak 15 tot 20 jaar oud? Of heb je dakschade na storm? Dan laat je je dakbedekking het best repareren door het bitumen volledig te vernieuwen of te kiezen voor bijvoorbeeld een kunststof of EPDM dakreparatie. Onze ervaren dakdekkers gaan hierin vakkundig te werk en zorgen ervoor dat jij je geen zorgen meer hoeft te maken over mogelijke lekkages.

Bij bitumen dakbedekking repareren is uw dak weer als nieuw en optimaal beschermd tegen de elementen.

Waarom een reparatie van een plat dak met bitumen?

 • Levensduur: Door jouw bitumen dak te repareren kun je weer gebruik maken van een levensduur van 20 à 40 jaar.
 • Waterdicht: Jouw dak is door reparatie met het sterke bitumen weer bestand tegen vocht.
 • Eenvoudig te repareren: Scheuren of blazen in bitumen kunnen door een ervaren dakdekker snel gerepareerd worden.
 • Betaalbaar In vergelijking met andere type dakbedekking is reparatie met bitumen relatief betaalbaar.
 • Beschikbaar in verschillende kleuren: De standaardkleur van dakleer is zwart, maar bitumen afwerking is ook beschikbaar in diverse andere kleuren, zoals rood, blauw, bruin en wit.

Bitumen vervangen: Zo doen we dat

Bij Salodak geloven we in een persoonlijke en professionele aanpak. Onze ervaren dakdekkers inspecteren uw dak grondig, identificeren de problemen en adviseren de beste oplossing voor jouw bitumen reparatie. Of het nu gaat om het vervangen van een versleten deel of een volledige renovatie van uw bitumen dak, wij zorgen voor een naadloze uitvoering met minimale overlast. We maken onderscheid in het volledige bitumen dak vervangen en een bitumen reparatie:

Bitumen volledig vernieuwen

Wanneer een volledige vernieuwing van het bitumen dak noodzakelijk is, pakken we dit grondig aan. Dit proces begint met het verwijderen van de oude dakbedekking. Vervolgens brengen we een nieuwe, kwalitatief hoogwaardige bitumenlaag aan die perfect past bij de structuur van uw dak. Deze aanpak garandeert een lange levensduur en optimale bescherming tegen weersinvloeden.

Bitumen lokaal repareren

In geval van kleinere beschadigingen of slijtage kiezen we voor een lokale reparatie. Dit houdt in dat we enkel de beschadigde secties van uw bitumen dak aanpakken. Door speciale reparatietechnieken en materialen zorgen we ervoor dat deze plekken weer volledig waterdicht zijn, waardoor de integriteit van het gehele dak behouden blijft.

Beschadigingen aan bitumen daken kunnen ook lokaal aangepakt worden.

Bitumen dak vervangen kosten

Op de vraag ”hoeveel kost een dak reparatie” kunnen wij je niet precies antwoord geven. De kosten om bitumen dak te herstellen of vervangen hangt vooral af van jouw situatie. Zo zijn factoren als de staat van de woning, de grootte van het dak en bereikbaarheid van het dak van belang bij het bepalen van de prijs. En volstaat een kleine, lokale reparatie of is het dakleer aan een volledige vervanging toe?

Is je plat dak nog niet geïsoleerd? Dan zijn deze werkzaamheden ook het uitgelezen moment om je dak ook te laten isoleren. Isolatie kan van buitenaf op roofing geplaatst worden.

Bitumen vervangen: zelf doen of uitbesteden?

Bitumen dakbedekking vervangen is een nauwkeurige klus en een kleine fout kan snel resulteren in een lekkage. Wij kunnen je hier uiteraard bij helpen en de klus voor je uit handen nemen.

 • Het inschakelen van een ervaren dakdekkersbedrijf levert een aanzienlijke besparing op in tijd en inspanning
 • Je kunt erop vertrouwen dat tijdens de reparatiewerkzaamheden geen verdere schade aan het dakoppervlak zal ontstaan
 • Je hoeft zelf geen gespecialiseerde gereedschappen en materialen aan te schaffen

De voordelen van Salodak voor jou

 • Meer dan 20 jaar ervaring: Ons team van deskundige dakdekkers heeft uitgebreide ervaring met allerlei dakreparaties.
 • Kwaliteit en garantie: Wij gebruiken alleen A-kwaliteit materialen en bieden garantie op ons werk.
 • Snelle service: We begrijpen het belang van een snel herstel om verdere schade te voorkomen.
 • Maatwerk: Elk dak is uniek. Wij bieden op maat gemaakte oplossingen die aansluiten bij uw specifieke situatie.

Bitumen dak laten repareren?

Jouw Bitumen dak reparatie uitbesteden aan een professional.
Vraag vrijblijvende informatie of een offerte aan

Neem vandaag nog contact met ons op

Wacht niet tot kleine problemen grote schades worden. Wil jij jouw bitumen plat dak repareren? Wij komen graag bij je langs voor een vrijblijvende inspectie. Onze Salodak Dakdekkers staan klaar om uw bitumen dak snel en efficiënt te repareren, zodat je weer met een gerust hart onder je eigen dak kunt verblijven. We leveren werk van hoge kwaliteit doordat wij werken met de beste materialen en producten.